Actualitat Notícies

Consells per estalviar gasolina i diésel
 Consells per estalviar gasolina i diésel

Juntament amb la factura de la llum, el preu de la gasolina i el *diésel és un dels desemborsaments econòmics que més ens preocupa, no diguem ja si el vehicle és un factor imprescindible per exercir la nostra labor professional.

Encara que no estigui a les nostres mans intervenir en aquestes pujades i baixades de preu, sí podem posar en pràctica alguns consells per estalviar gasolina i *diésel, de manera que aprofitem fins a l'última gota del preuat líquid, sense malgastar gens en un consum fantasma o silenciós que, sovint, ignorem.

Controla el bon estat del vehicle

Com sempre succeeix quan parlem d'estalvi de qualsevol tipus d'aparell, el bon estat del mateix resulta fonamental. El protagonista perquè el teu cotxe consuma menys *diésel o gasolina és el motor, que ha de ser a punt i en perfectes condicions. No queda una altra que complir rigorosament aspectes tals com els canvis d'oli i les revisions de filtres. Una parada a temps en el taller t'estalviarà diners a llarg termini, a més de contribuir al fet que el teu vehicle consuma menys combustible.

Cuida els pneumàtics

I si el motor resulta fonamental en aquestes situacions, els pneumàtics no es queden enrere. Has de revisar-los perquè la seva pressió sigui l'adequada, la qual cosa influirà tant en el consum com en la teva seguretat a l'hora de conduir el vehicle. S'estima que un pneumàtic amb una pressió més baixa de la necessària pot consumir un 3 % més de gasolina o *¡diésel.

Alleugereix la càrrega

Tots sabem que el pes és un factor de consum rellevant, al cap i a la fi, és pura lògica. Com més peso hagi de moure el motor, més esforç haurà de realitzar i més combustible consumirà. Així que no podem ignorar que carregar el maleter de coses innecessàries no ajudarà molt. D'igual manera, si no l'anem a utilitzar, la baca del cotxe és un pes extra que farà que augmenti la despesa de gasolina o diésel, a més de suposar un fre que ho obri en una finestra nova)esmentarà encara més.

S'estima que l'increment del consum de carburant per cada 100 quilos ronda el 5 % i, en el cas de la baca, és possible aconseguir un 35 %. Si vols estalviar, val més que tinguis una mica de paciència per llevar-la i posar-la quan solament sigui necessària.

Apaga el motor

En l'actualitat, són nombrosos els vehicles en circulació que inclouen el sistema conegut com *Start/*Stop, el qual provoca que el motor s'apagui quan el cotxe es para. Aquesta és una de les fórmules més pràctiques per estalviar combustible, ja que mentre està parat, es deté el consum, a més de reduir-se les emissions contaminants.

En el cas que el teu automòbil no compti amb aquest sistema, pots fer-ho de forma manual per aprofitar igual avantatge. Si gires la clau al moment oportú en llargues esperes, cues i situacions similars, mentre està detingut el vehicle, podràs consumir menys combustible i contribuir a conservar el medi ambient.

Selecciona l'aire

Si vols estalviar combustible en època de calor, has de seleccionar molt bé l'aire a utilitzar, ja que encendre l'aire condicionat provoca que el consum s'incrementi entre un 10 % i un 20 %. No obstant això, portar les finestretes obertes per l'autopista també suposa una despesa considerable, per la qual cosa és necessari adequar-se a cada situació buscant l'equilibri.

Així doncs, si vas a circular per ciutat o per carretera a baixa velocitat el més adequat és obrir les finestretes, doncs estalviaràs combustible enfront de l'ús de l'aire *acodicionado; però si el trajecte és per autopista o per carreteres amb velocitat moderada o alta, el millor serà que encenguis aquest últim.

Omple el dipòsit

Un dels consells més habituals per estalviar combustible és omplir el dipòsit. No sempre ens és possible realitzar tal desemborsament, però sí és veritat que en cas de poder fer-ho hem de seguir aquest consell. Amb això ens estalviarem més visites a la gasolinera, amb el consum extra que suposen els desplaçaments, a més de cuidar el motor.

Evitar les acceleracions

Trepitjar l'accelerador amb *denuedo pensant que amb això es va a escalfar abans el motor quan ens pugem al vehicle una d'aquests matins de fred hivern és un error. L'única cosa que aconseguirem amb aquestes escomeses és gastar combustible per res. Així que el  millor per estalviar gasolina o *diésel és evitar aquest tipus de *acelerones, tant en l'arrencada com quan estiguis en marxa. Tingues en compte que accelerar de forma sobtada en el teu trajecte per carretera o autopista també incrementa el consum.

Siga previsor

Finalment, un consell que no per obvi deixa de ser important: sé *previsor. Planifica els trajectes que vas a realitzar abans de posar-te al volant, per saber amb més o menys exactitud per on has d'anar, i tira mà del navegador del cotxe o d'alguna aplicació del telèfon mòbil per a això.

No hi ha combustible més desaprofitat que aquell que es gasta per estar donant tornades sense rumb al no trobar un lloc o aquell altre pel qual donem moltes marrades buscant on aparcar per estalviar-nos el pagament de l'aparcament quan, al final, l'estalvi no ha estat tant com ens pensàvem perquè ho hem gastat en combustible.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2022 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías