Actualitat Notícies


La consultora DNV GL ha presentat l'informe Transition Outlook 2017 ''A global and regional forecast of the energy transition to 2050'', en el qual afirma que el consum d'energia elèctrica s'incrementarà un 140 % l'any 2050 i un 85 % de la demanda serà coberta amb fonts renovables. El protagonisme recaurà sobre la solar fotovoltaica, que serà capaç de produir fins a un terç de l'electricitat demandada a nivell global.

L'informe de DNV GL, del que informa Comunicae assenyala, així mateix, que el gas continuarà exercint un important paper –serà el segon en subministrament d'energia– mentre que el consum del carbó i el petroli es reduiran significativament. Però la reducció no serà suficient per evitar que les emissions de CO2 provoquin un augment de les temperatures de fins a 2 ºC. El canvi en la tendència de consum suposarà, així mateix, un repte per a les noves empreses emergents, així com per als governs. Aquests últims poden veure reduïda la seva intervenció en aquesta indústria i es veuran obligats a prendre les mesures necessàries amb l'objectiu d'avançar en pro de les fonts renovables.


D'acord amb les consultora, els avanços es desenvoluparan més ràpid en aquelles zones que ja estan apostant per aquest model de consum més proteccionista amb el medi ambient. L'informe assenyala que està nova tendència “ja s'està produint” i que els governs on les energies renovables són generadors importants “ja estan abordant” els desafiaments. Un altre aspecte destacat en l'informe és que els operadors de xarxa modificaran la forma en què analitzen els seus sistemes i prestaran major atenció a les fonts de connexió. L'estudi també proposa accions que han d'engegar-se tant a nivell local com a nivell global. Entre unes altres, destaca una assessoria energètica que aposti per l'adopció d'energies renovables, la ràpida electrificació del transport i la climatització, buscant una millora de l'eficiència energètica. En aquesta línia, l'informe remarca la importància d'una major conscienciació per part de la ciutadania quant a l'estalvi energètic, i un govern afí a aquestes propostes per accelerar el procés.

Pots consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías