Actualitat Notícies

Un espanyol s’estalviaria 11,42 euros a l’any en consum si substituís totes les seves bombetes per leds
Un espanyol s’estalviaria 11,42 euros a l’any en consum si substituís totes les seves bombetes per leds

Els espanyols s'estalviarien 11,42 euros a l'any en la factura de la llum si canviessin totes les seves bombetes tradicionals de 60 watts per llums led de 10 watts, segons ha informat aquest dimecres l'oficina comunitària Eurostat.

Espanya registraria un estalvi superior a la mitjana europea, que podria tenir una factura 10,21 euros més barata cada any, el cinquè major de tots els Estats membres sol per darrere d'Alemanya, Dinamarca, Bèlgica i Irlanda.

Eurostat assenyala que aquest estalvi és possible tenint en compte un ús mitjà de la bombeta de tres hores diàries en una llar amb un consum elèctric anual d'entre 2.500 i 5.000 quilowatts.

Estalvi per països 

Per països, els ciutadans més beneficiats d'aquesta transició a les bombetes led serien els alemanys i els danesos, la factura dels quals seria uns 15,25 euros inferior a l'actual.

En l'extrem contrari, Bulgària veuria la menor reducció de despesa elèctrica, uns 4,78 euros.

Els preus de l'energia als països de la UE estan condicionats a diversos factors que varien l'oferta i la demanda, com la situació geopolítica, la combinació de fonts d'energia de cada Estat membre, les condicions meteorològiques o els costos de la xarxa elèctrica, entre uns altres.

La UE ja prohibeix des de l'1 de setembre de 2016 comercialitzar certs tipus de bombetes halògenes, una mesura que es completarà al setembre de 2018 amb la prohibició de les bombetes no-direccionals, és a dir, tant les que tenen forma de pera i s'utilitzen en estades, com les quals s'utilitzen en proyectores.

Aquesta decisió s'emmarca en un esforç europeu per reduir el consum elèctric i promoure l'ús de les bombetes led, que, a més d'abaratir la factura elèctrica de l'usuari, són molt més resistents que les halògenes, amb una vida útil de mitjana d'entre 15 i 20 anys d'ús.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías