Actualitat Notícies

Consum recomana una actitud responsable a les rebaixes

La Direcció General de Consum recomana una actitud responsable a l'hora d'aprofitar les ofertes del període de rebaixes, que ja ha començat, i ha recordat que els consumidors ja poden presentar reclamacions a través del seu portal portalconsum.caib.es, sense necessitat de comptar amb DNI electrònic.

Eludir un consumisme excessiu i comprar només allò que realment es necessita, planificar les compres, ser crítics amb la publicitat, no deixar-se portar per missatges enganyosos i fer un llistat previ del que es vol adquirir són alguns dels consells de Consum, ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

 

Els consumidors han de sol·licitar informació al comerç sobre si s'accepten canvis o devolucions, ja que el venedor no està obligat a canviar el producte si aquest està en perfecte estat, llevat que així ho anunciï el propi venedor.

També és important conservar els comprovants de pagament, etiquetes i garanties per poder utilitzar-los en cas d'haver de presentar una reclamació.

Pel que fa a les compres per internet en període de rebaixes, consum destaca que tenen vigència els mateixos drets que quan es compra de manera tradicional, tot i que aconsella procurar comprar llocs virtuals segurs.

Pel que fa a les obligacions dels comerços, la Direcció General recorda que els venedors no poden adquirir els productes especialment per a la venda en rebaixes, sinó que s'han d'ofertar aquells articles que hagin estat a la venda abans a un preu superior.

Els comerciants han d'indicar clarament el preu de venda anterior i el rebaixat, o bé ha de figurar el preu normal de venda i el percentatge de rebaixa.

L'anunci de vendes en rebaixes, en general, ha d'afectar com a mínim a la meitat dels productes oferts, els productes rebaixats han d'estar diferenciats d'altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com els articles en liquidació, saldos o ofertes especials.

El comerciant haurà d'acceptar els mitjans de pagament habituals, entre els quals es troben les targetes de crèdit, i ha de comptar amb fulls de reclamacions.

La Direcció General de Consum ha recalcat que des d'abril es poden presentar reclamacions telemàtiques. Els consumidors poden plantejar-les a través del mòbil o de qualsevol dispositiu electrònic, accedint a portalconsum.caib.es, cosa que evita desplaçaments a les oficines de consum.

Pots veure la notícia original aquí

© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías