Actualitat Notícies

El consumidor espanyol és més desconfiat que l’europeu mitjà

Els consumidors espanyols confien menys que la mitjana dels seus veïns europeus en les compres per Internet, la seguretat dels productes que adquireixen, la seva capacitat per reclamar davant pràctiques injustes i en les autoritats encarregades de protegir-los, segons un estudi publicat avui per la Comissió Europea.

Segons l'informe, que recull dades de confiança del consumidor en els 28 països de la UE en 2016, des de 2014 ha augmentat especialment la confiança dels consumidors europeus a l'hora de comprar en línia, en concret 12,4 punts percentuals, fins al 72,4 % per a compres de proveïdors del mateix país.

A Espanya, encara que la confiança també va augmentar en 6,7 punts, la cota és menor que la mitjana europea, amb un 61 % de consumidors que confien a adquirir el seu productes a la Xarxa.

Així, mentre a Europa un 55,1 % de la població compra per Internet, a Espanya ho fa un 43,8 %.

No obstant això, on més es nota la bretxa és en la confiança que dipositen els espanyols en els productes que adquireixen, ja que mentre el 78 % dels europeus creu que els productes no alimentosos són segurs, solament un 59,5 % dels espanyols està convençut d'això.

Espanya és també el segon país amb major proporció de consumidors que va estar exposat a pràctiques comercials injustes, un 34,5 % enfront del 17 % de mitjana.

A més, els espanyols desconfien més que els seus veïns de les autoritats públiques de consum, les oenegés i els comerciants i proveïdors de serveis, amb una taxa del 61 % enfront del 72,2 % de mitjana a Europa, malgrat que la confiança va pujar 2,5 punts pel que fa a 2014.

Menys encara són els que confien en els tribunals i altres mecanismes alternatius encarregats de dirimir les disputes entre consumidors i venedors, una cota que va baixar fins al 36,1 % a Espanya, en comparació del 46,8 % en la UE.

I això, malgrat que són més els consumidors espanyols que declaren no haver-hi oposat problemes que els europeus: un 82,8 % enfront del 80 % en tota Europa.

La gran assignatura pendent en la UE és aconseguir que els consumidors coneguin els seus drets, ja que en 2016 solament un 49 % de les preguntes sobre la possibilitat de retornar, obtenir una reparació o no pagar un producte plantejades per la Comissió Europea van tenir una resposta encertada.

A Espanya, aquesta cota cau fins al 45,3 % després d'empitjorar en els últims dos anys.

"Els drets dels consumidors a Europa són molt forts, però no som totalment conscients d'ells. I la protecció d'aquests drets ha de ser millorada", va dir la comissària europea de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vera Jourova, durant la presentació de l'informe.

 

Pots veure la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías