Actualitat Notícies

Els consumidors espanyols són dels més exposats a pràctiques deslleials en internetEls consumidors espanyols són dels més exposats a pràctiques deslleials en internet

L'estudi bianual sobre els indicadors de consum i les condicions del consumidor, publicat per la Comissió Europea, reflecteix que cada vegada més consumidors de la UE realitzen les seves compres en línia i que la seva confiança en el comerç electrònic ha augmentat, especialment en la compra entre països de la UE. Els detallistes, no obstant això, són poc inclinats a adquirir productes per internet, principalment per temor al risc de frau o impagament.

L'estudi se centra a avaluar el coneixement i confiança de consumidors i detallistes així com el compliment de les normatives i a recollir les queixes i les resolucions de possibles disputes per males pràctiques comercials al territori europeu. Si bé les condicions dels consumidors han millorat en general des de l'últim quadre d'indicadors, els nivells de confiança, coneixements i protecció segueixen variant considerablement entre els Estats membres de la UE.

El consum a través del comerç electrònic s'ha duplicat entre els europeus en els últims deu anys, del 29,7% registrat en el 2007 al 55% en 2017. D'altra banda, la confiança dels detallistes a l'hora de vendre en línia els seus productes dins del territori europeu és ben diferent. El temor al frau i les diferències en les regulacions fiscals nacionals fan que només 4 de cada 10 dels quals actualment venen al seu país a través d'Internet es plantegin ampliar fronteres dins del territori europeu el proper any. 

Nivells de coneixement

Altre aspecte reseñable de l'estudi són els nivells de coneixement per part dels consumidors dels seus drets. En comparació de l'edició anterior del quadre d'indicadors, els consumidors són més conscients dels seus drets. En mitjana, el 13% dels consumidors són conscients dels seus drets, xifrant en un 3,6% l'augment des de les xifres obtingudes en 2014.

Quant a les pràctiques comercials deslleials experimentades pels consumidors, existeix una diferència abismal entre els països de la UE. Mentre Espanya ocupa el segon posat amb un 34,5% sent superada unicamente per Croàcia (40,9%), pocs consumidors de països com Àustria (3,4%), Irlanda (3,7%) o Luxemburg (3,8%) experimenten aquestes pràctiques.

Per això, i amb la finalitat de fer front als problemes derivats del comerç entre els països de l'eurozona per a consumidors i minoristes, la Comissió està elaborant una proposta per actualitzar les normes del consumidor i les normes digitals amb la finalitat de, d'una banda, garantir que tots els consumidors europeus siguin conscients dels seus drets i aquests s'apliquin correctament en tota la UE i per un altre, harmonitzar les normes contractuals per a la venda en línia de mercaderies i per promoure l'accés a les vendes en línia en tota la UE.  

Pots veure la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías