Actualitat Notícies

5 aliments que no són el que semblen: Atenció amb els etiquetats
5 aliments que no són el que semblen: Atenció amb els etiquetats

Vas al supermercat i compres alguna cosa que al final no és el que sembla. Ho vas agafar pensant que era una cosa... però el que t'enguls és una altra. Si no saps el que menges, tampoc sabràs qui eres. Obrim els teus ulls amb 5 exemples.

Volem saber llegint l'etiqueta què és el que mengem:

1. Sucs que són nèctars

Si vols estar sa, et prens un *zumito. Són els *Granini, Gaudeix, Don Simon Orange... Però a vegades no són sucs. Per exemple: el producte estrela de *Granini és un nèctar (és el més venut i el que està en tots els lineals). Només la meitat d'un nèctar és fruita. L'altra meitat és sucre amb aigua. Els nèctars solen ser més cars que els sucs. La clau és fixar-se en la lletra xicoteta i no a la foto.

2. El York no és pernil

Sota la denominació "York" no hi ha pernil sinó altres carns de porc. Preparades de la mateixa forma, però de peces menys nobles... i més barates. També és habitual veure pernil "extra sucós". En contra del que sembla, és de menor qualitat que uns altres (té més aigua i menys pernil).

3. Ous de gallines en llibertat amb codi "2"

Com es veu a la foto posa que són gallines en llibertat, però en realitat són gallines criades en sòl, és a dir un codi 2. No obstant això, com té una mica d'eixida a l'exterior, el productor el destaca molt en el paquet, deixant en lletra més xicoteta l'esment obligatori al tipus de producció: criades en sòl. No arriben a la superfície i eixida suficient per a ser criades a l'aire lliure, és a dir un codi.

4. Carn picada que porta altres coses

La majoria de les safates dels supermercats són en realitat preparats. Entre el 65% i el 90% és carn, però la resta són espesants, midons, proteïna de soja, conservants i colorants. Sembla barata, però potser no ho és tant si tenim en compte que no tot és carn picada (i que la proporció de greix és important).

5. Calamars que són pota 

Són a la romana, però no anelles de calamar, ja que el que solem trobar en supermercats, pescateries i en productes preparats és pota. Encara que semblant, es tracta d'una altra espècie: solen ser més grans i més dures. Com a conseqüència d'aquest últim aspecte, se sotmeten a un processament amb aigua i fosfats per a fer-les més tendres i blanquejar-les. Són considerablement més barates que el calamar i, encara que s'embenen fresques, l'habitual és que siguen descongelades (ha d'estar indicat clarament).

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías