Actualitat Notícies

Aquests són els drets dels consumidors per a desistir de les compres per internet
Aquests són els drets dels consumidors per a desistir de les compres per internet

Estem amb el mòbil a la mà i no podem evitar ficar-nos en algunes de les webs de les nostres botigues favorites per a veure que nous productes venen o si hi ha algun tipus d'oferta. Observem inevitablement alguna cosa que ens agrada a un bon preu i ens decidim a comprar-ho. Introduïm les dades de la targeta, el codi de seguretat, confirmem la compra i en tan sols uns minuts, ja ens hem fet amb unes sabates noves, una carcassa de mòbil o fins i tot una bossa. I encara que el comerç electrònic porta amb si innombrables avantatges, com estalviar-nos temps i diners, a vegades també implica una sèrie d'inconvenients com a retards o fins i tot productes danyats.

El dret de desisitiment és fonamental a l'hora de comprar fora d'un establiment físic, és a dir, via en línia. I és que el consumidor té dret a desistir el contracte a distància en un termini de, almenys, 14 dies naturals, termini que s'amplia a un any en els casos en els quals el consumidor no és informat d'aquest dret. Ara el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ratifica que les empreses estan obligades a informar els seus clients d'aquest dret abans de signar el contracte.

La Justícia europea en una sentència del passat 17 de maig assenyalava que el consumidor té dret a desistir del contracte en el cas que no li fora informat el dret a revocar el contracte en els terminis fixats, independentment de si el servei ja s'ha prestat, si es troba dins d'aqueix termini de 12 mesos anteriorment assenyalat.

Per tant, el consumidor no haurà de compensar a l'empresa si aquest primer 'resol el contracte sobre la base del seu dret de desistiment quan no ha sigut informat d'aquest', tal com explica el portal de reclamacions reclamador.es sobre la base de la sentència prèviament esmentada. En aquesta línia, l'empresa comercialitzadora haurà d'assumir les despeses en els quals haguera incorregut per l'execució del contracte durant el termini de desistiment.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías