Actualitat Notícies

ARAGÓ | Consum retira 451 unitats de productes relacionats amb disfresses en el que va d'any
ARAGÓ | Consum retira 451 unitats de productes relacionats amb disfresses en el que va d'any

Així mateix, ja s'han intervingut 451 unitats de productes perillosos d'aquest tipus en el que va d'any. També adverteixen sobre productes inflamables.

Amb la celebració d'Halloween arriben també tot tipus de màscares i disfresses pels més petits. L'objectiu de la Direcció general de Protecció de Consumidors i Usuaris del Govern d'Aragó és aconseguir que el "truc o tracte" no causi cap problema de seguretat. Per això, en el present any 2018 ja s'han notificat 35 articles relacionats amb les disfresses i complements. Sobre aquest tema, s'han realitzat un total d'1.915 actuacions i s'han intervingut 451 unitats corresponents a 6 productes.

D'aquesta forma, la Inspecció de Consum va dur a terme una campanya específica dirigida exclusivament al control de disfresses per a nens en la qual va controlar 45 articles i es va revisar l'etiquetatge o la presència de llaços i altres elements que poguessin suposar un risc per a la seguretat dels nens. Es va constatar que el 62% d'elles complien estrictament amb els controls i en un 22% dels casos, la fallada consistia tan sol en l'omissió de la paraula "advertiment", encara que sí constés la llegenda corresponent a la mateixa. En el 95% dels casos es va comprovar que no hi havia elements de risc *objetivables en la part alta de la disfressa.

Igualment, Consum ha alertat sobre els perills que poden comportar elements com a llaços i entenimentades, perruques i complements inflamables, així com les caretes i antifaços que no tinguin els forats de ventilació adequats.

Des de Consum recorden que les normes que regulen les disfresses per a nens pretenen dotar-los d'un plus de seguretat i per això "no solament s'han de complir les exigències pròpies de les peces de vestir, sinó també la de joguines, ja que són considerats com a tals si van destinats a nens entre 1 i 14 anys", apunta la directora general de Protecció de Consumidors i Usuaris, Ros Cihuelo.

Ros Cihuelo, recomana "comprovar que els productes tenen el marcat CE, que és prova que el fabricant ha tingut presentis totes les condicions de seguretat". Així mateix, aconsella evitar que les disfresses "tinguin llaços o cordes en la part alta de la disfressa per evitar ofegaments" i, si són per a nens menors de 36 mesos, "s'han d'evitar les peces petites amb les quals puguin ennuegar-se".

"Cal tenir en compte que les perruques, barbes i altres complements poden estar fabricats amb material inflamable i, per això, no convé que ho utilitzin nens i, en tot cas, s'ha de tenir present aquesta possibilitat evitant els cigarrets, encenedors o aproximar-se a estufes i altres fonts de calor", afegeix *Cihuelo. És molt important "comprovar que les caretes o antifaços tenen els orificis prou amplis perquè el nen pugui respirar bé", ressalta la directora general.

 

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías