Actualitat Notícies

Black Friday 2018: baixen els preus?
Black Friday 2018: baixen els preus?

Revisem els preus

Per a poder arribar a les nostres conclusions realitzem un exhaustiu estudi de preus:

Diàriament recaptem i analitzem uns 15.000 preus.

Controlem 21 tipus de productes, bàsicament electrodomèstics, aparells d'electrònica i hight tech: Aspiradors trineu, granera i robots, cafeteres, càmeres, frigorífics, impressores, llavadores, rentavaixelles, microones, pneumàtics, ordinadors, planxes i centres de planxat, robots de cuina, assecadores, tablets, telèfons mòbils, televisors…

Revisem l'evolució de preus entre el 23 d'octubre i el 18 de novembre, el cap de setmana previ a la Black Week: de fet, algunes de les webs més conegudes, com Amazon, Worten i Carrefour ja han començat amb el seu particular Black Week, i comencen la setmana anunciant descomptes: podrem apreciar si realment baixen preus revisant els de el cap de setmana  immediatament anterior.

Nivell de preus mitjans similar

Comparant els preus del cap de setmana previ al *Black *Friday i els preus del 23 d'octubre (un mes abans d'aqueixa data de promocions), detectem que es manté el nivell de preus mitjans: és a dir, els preus, en mitjana, es van trobar al mateix nivell en aquest cap de setmana que en el 23 d'octubre.

Açò no vol dir que estiguen estancats: el nostre estudi de preus revela que, dels preus analitzats, un 23,3% van ser més barats ara que el 23 d'octubre i un 19,5% més cars que llavors.

Hi ha webs on la gran majoria dels preus han romàs invariables com ClickElectrodomésticos, Neocasa o Kompratelo.

En unes altres, ha canviat la majoria. Són sensibles les baixades en *Tien21, NeumáticosPneusOnline, Etuyo, TiendaAzul, TiendaManchaNet.

En general, quasi cap va experimentar una variació superior al 1% en termes absoluts.

Si en comptes de prendre com a referència els preus del 23 d'octubre ens fixem en els preus mínims del període entre el 23 d'octubre i el 15 de novembre, comprovem que els preus del cap de setmana passat són menys competitius. De fet, prenent aqueixa referència, els preus serien de l'ordre d'un 3,8% més cars que en el mínim del període… i en algunes webs, l'increment mitjà supera el 10%, com succeeix en Worten i TiendaAzul (que paradoxalment és una de les quals millor evolució han tingut el cap de setmana).

Igual que en mesuraments anteriors, les baixades, quan es van produir, van ser menys intenses que les pujades: de mitjana baixen amb prou faenes un 6,2% i pugen entorn del 7,6%. Les baixades de mitjana més intenses es van registrar en  *ElCorteInglés (-17,4%) i Fnac (-11,1%). Precisament en aquestes dues tendes és on també les pujades van ser més intenses, superiors al 10% , com en Worten, Amazon, ClickElectrodomésticos i  PCComponentes.

I els productes?

Fixant-nos en els productes, en els quals hem detectat més baixades de preu en aqueix període han sigut les *cafeteras de càpsules, els televisors i els pneumàtics d'estiu, on més d'un 30% dels productes analitzats són ara més barats que fa uns dies.

A més, els preus de les cafeteres són ara un 7,4% més baixos que el 23 d'octubre... si estàs pensant a equipar-te amb una d'elles, est pot ser un bon moment.

Veurem què ofereix la Black Week...

Seguim alerta revisant preus

Queden 3 dies per al Black Friday... baixaran els preus definitivament? Seguim revisant cada dia milers de preus i productes per a ajudar-te a comprar al millor preu.

Compte també amb les nostres eines: consulta els comparadors d'OCU, amb els preus sempre actualitzats i ara amb la possibilitat de conèixer l'evolució de preus de cada producte, per a comprovar si realment està baixant... o no és així.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías