Actualitat Notícies

Cada llar espanyola adquireix quasi 275 referències de productes de gran consum a l'any

Cada llar espanyola adquireix 274 referències diferents de productes de gran consum envasat a l'any, segons es desprèn de les dades facilitades per la consultora d'investigació de mercats Kantar Worldpanel. En concret, l'informe mostra que no tots trien els mateixos productes, ja que encara que el 76% de les llars consumeixi alguna de les 10 referències més comprades a Espanya, pràcticament cap compra totes i cadascuna d'elles.

D'aquesta manera, un establiment necessitaria tenir disponibles almenys 19.700 referències diferents per cobrir només les 10 més comprades de cada llar. El 'shopper & data analytics director' de Kantar Worldpanel, Cugat Bonfill, ha explicat que cada llar "té unes necessitats diferents i, en conseqüència, un set de compra propi". "No hi ha dos llars que comprin el mateix, de manera que la distribució necessita un gran desplegament d'assortiment per a cobrir les necessitats de tots ells", ha subratllat.

L'informe analitza els hàbits de compra de les llars segons la varietat de productes que inclouen en la cistella i conclou que com més diversitat de referències, més gran és la despesa anual de les llars en gran consum. No obstant això, no existeix cap relació en la varietat de productes i el perfil demogràfic de la llar.

Encara que les llars singles compren una mitjana de 171 referències i les famílies de cinc o més individus 369, hi ha llars individuals que compren més que algunes famílies nombroses, i gasten gairebé el mateix. Les llars petits que compren més varietat de productes (303 referències de mitjana) gasten 1.732 euros a l'any en productes de gran consum envasat (sense frescos), mentre que les llars grans adquireixen un assortiment més limitat amb unes 201 referències i inverteixen 1.788 euros, tot just 56 euros més.

Amb aquestes dades es confirma que la "cistella de la compra és cada vegada més personalitzada, i això implica que la indústria ha de fer front a necessitats més específiques per tipus de llar", ha assenyalat Bonfill. "En aquest sentit, la gestió d'assortiment es fa imprescindible per a les marques, que necessiten una major diversificació de la seva cartera, i també per a la distribució, que ha d'assegurar un assortiment capaç de cobrir les necessitats de tots els seus clients", ha recalcat.

Pots veure la notícia original AQUÍ

© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías