Si els més xicotets de la casa desdejunen un bon bol de cereals amb llet als matins, has de saber que a part de la dacsa, blat, arròs o ordi també estan menjant una proporció de sucre que desborda el necessari. OCU ha estudiat més de 90 d'aquests productes i comprovem que hi ha excés de sucre en la gran majoria: cal prestar especial atenció als cereals farcits.
No són una opció tan saludable com creus
Hem seleccionat més de 90 cereals de desdejuni per a revisar la seua informació nutricional i descobrir el que aporten a la dieta. Els hem agrupats en 3 grans grups:
A partir d'ací, aplicant la nostra escala saludable després de valorar el seu contingut en greixos, sucres, sal, additius, així com el nivell de processament... podem determinar quina són una bona opció.
Sucre per a desdejunar? No, gràcies
L'estudi de l'etiquetatge revela grans diferències en el contingut de sal i sucre entre els cereals de desdejuni i fins i tot dins d'una mateixa categoria. El 81% dels cereals de desdejuni conté nivells alts de sucre, superiors al 20%.
5 bons... i 23 que és millor evitar
Els resultats del nostre estudi nutricional són molt eloqüents: malgrat la 'bona fama' de la qual sovint gaudeixen aquests productes, que per a molts són una opció de desdejuni completa i saludable, només hi ha 5 dels 94 cereals que mereixen una bona valoració.
I encara que són majoria els que es poden considerar 'acceptables' en el seu conjunt, hi ha 23 cereals que no són una opció recomanable, bàsicament perquè tenen massa sucre, però també per la seua excessiva aportació de greixos saturats i sal.
Si ens fixem en el tipus de producte, veiem que són els cereals farcits, que solen estar pensats especialment per a un públic infantil, els que salen pitjor aturats, mentre que un dels cereals tipus *corn *flakes i quatre dels clàssics cereals de desdejuni ensucrats són una alternativa més saludable i recomanable. Són
I el que compres a la teua casa... com és? Està entre els millors o, al contrari, entre els menys recomanables? Descobreix-ho en el comparador d'OCU
Millor per a un consum ocasional
Informa't sobre les propietats dels diferents tipus de cereals de desdejuni en la guia de compra: i amb l'ajuda de la nostra Escala Saludable podràs saber fins a quin punt els cereals de desdejuni que compraràs són o no una bona elecció.
No oblides descarregar OCU Market per a saber què triar a cada moment i com evitar pagar de més.
No obstant això, fins i tot encara que optes pels millors cereals de desdejuni, aquests sol haurien de consumir-se de manera ocasional: estem davant productes molt processats, amb moltes aromes i additius. I no són millors per estar 'enriquits' amb algunes vitamines o minerals. Des d'OCU recomanem alternar aquesta opció de desdejuni amb unes altres, com a lactis, fruita, torrades de pa integral o un bescuit casolà.
Consulta la notícia original AQUI