Actualitat Notícies

Com consumim l’energia a casa?
Com consumim l’energia a casa?

Les despeses de la casa segueixen sent tema de conversa en moltes ocasions, sobretot, en parelles joves, i l'electricitat, generalment, es porta el palmell. Després dels canvis legislatius amb l'obligatorietat d'instal·lar comptadors intel·ligents individuals, moltes empreses han tret diferents plans que s'adapten als hàbits de consum dels seus clients. Entre elles, la valoració sobre Tempo Happy, d'Endesa, és molt positiva entre els seus usuaris ja que aconsegueixen interessants estalvis respecte al que consumirien sense comptar amb la tarifa.

Aquesta consisteix en el cost 0 dels Kwh que es consumen en determinat horari fixat pel client, entenent-ho com a interval de temps en el qual més s'utilitzen aparells elèctrics, com la rentadora, el forn, etc. Per a les parelles joves treballadores, aquests horaris solen estar entre les 21h i les 23h, quan preparen el sopar, es posen rentadores i es van fent coses de la casa, en haver estat fora durant tot el dia.

Això és només un exemple de com les companyies elèctriques també s'estan engegant per fomentar, a través dels seus plans, l'eficiència energètica i l'estalvi. I què és l'eficiència energètica? No és una altra cosa que el consum responsable dels recursos energètics o els relacionats, d'alguna manera, amb ells.


Per exemple, les finestres, que aparentment gens tindrien a veure amb l'energia, estan íntimament relacionades amb ella. Prou pensar, ara que és estiu, en quant es posa l'aire condicionat i, en lloc de pujar la temperatura, s'obre la finestra perquè no faci tant fred, fent cas omís a a el consell dels 23 graus.

O al revés a l'hivern. Una finestra mal segellada fa que tota la calefacció es vagi al carrer, es consuma molt més del que es necessiti i, de vegades, es passi fred.

També l'orientació de la casa, la façana o el sòl influeixen en el consum d'energia, sobretot en calefacció i/o aire condicionat.

Pel que fa als aparells elèctrics i llum, dependrà molt més d'un mateix o, almenys, l'impacte és més fàcil de gestionar. En aquest sentit, han estat moltes les campanyes llançades per l'Administració en les quals convidaven a apagar la llum de les estades que s'abandonen, com aquella amb la selecció espanyola de futbol. Potser, ara, a distància d'alguns anys, sembli una evidència, però no ho era així llavors i, en moltes famílies, no ho és tampoc ara.

El sector residencial domèstic es porta la major part del consum energètic total, per la qual cosa és important fomentar comportaments responsables, conscients. Com posem la rentadora? Està plena? I el rentaplats? No es tracta d'obsessionar-se, si no d'adonar-se que, tal vegada, una rentadora de llençols i una altra de tovalloles no té sentit i es pot posar només una amb les dues coses perquè caben.

Les companyies elèctriques han decidit brindar als usuaris l'oportunitat d'estalviar i, sobretot, de ser conscient de l'ús que havien fet fins ara de l'energia.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías