Actualitat Notícies

Comprar ’marca blanca’ suposa un estalvi del 27% al consumidor?
Comprar ’marca blanca’ suposa un estalvi del 27% al consumidor?

El diferencial de preu entre les marques de distribució (marca blanca) i les marques capdavanteres a Espanya és del 26,6%, segons l'informe "Estat de les marques de la distribució després de la crisi econòmica", publicat pel EAE Business School."

Les conclusions de l'informe reflecteixen que les marques de distribució compten amb una implantació mitjana a Europa del 31,4% de quota de mercat; la xifra mitjana global és del 16,7%, a Amèrica del Nord, del 17,7%; del 8.3% a Llatinoamèrica i del 4,2% a Àsia-Pacífic.

Dins d'Europa, a Alemanya i França és on existeix una major pressió en preus per part de les marques de distribució, i són més barats en un 60,2% i un 58,8%, respectivament, que les marques de fabricant, d'acord a les dades de l'estudi.

A Espanya, el percentatge mitjà de marca blanca és del 37,9%, amb una lleugera caiguda de 0,3 punts; per ensenya, encapçala Mercadona (amb el 44%), seguida de DIA (16%), Lidl (11%), Carrefour (7%), Eroski (5%) i 2%, en el Grup Auchan.

En termes generals, les llars espanyoles compren productes de marca blanca una mitjana de 89 vegades a l'any, amb un pressupost de compra anual de 797 euros.

Quant a l'evolució, l'informe assenyala que es va experimentar un creixement "important" durant la crisi econòmica -del 12,2 % del 2007 al 2014- i una "inèrcia en aquesta dinàmica fins a 2015, moment en el qual s'inicia un estancament i certa reculada".

De cara al futur, els autors plantegen que la marca de distribució en els productes de gran consum es mantindrà o creixerà a ritmes moderats, per l'efecte de la recuperació econòmica, l'augment de preus de la marca de distribució i la innovació de les marques de fabricant.

I assenyalen que els seus factors d'èxit són la relació qualitat preu; l'aposta de la distribució per les seues marques, la democratització de productes o l'ampliació de l'oferta disponible: des de 2001 hi ha hagut un creixement del 73%.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías