Actualitat Notícies

Confien els consumidors en el que es fa amb les seues dades?
Confien els consumidors en el que es fa amb les seues dades?

Els retailers li donen un valor essencial a la confiança ja que cerquen aprofitar la informació que arrepleguen dels consumidors amb l'objectiu d'oferir-los una millor experiència. No obstant açò, aquests últims es mostren dividits sobre el que volen que facen amb les seues dades. Aquesta és una de les principals conclusions de l'informe Consumer Insights Survey 2018, elaborat per PwC a partir de l'opinió de 22.481 consumidors en 27 països (1.000 d'ells a Espanya).

Segons aquesta anàlisi, encara que el 37% dels compradors espanyols (41% en el món) diu "confiar" en els retailers quan aquests recopilen dades sobre les seues interaccions en l'entorn online, per a després utilitzar aqueixa informació i fer-los ofertes personalitzades, el 34% (30% en el món) desconfien d'aqueix ús.

Quan se'ls pregunta si estan conformes amb que els retailers els identifiquen quan estiguen prop dels seus negocis, el percentatge de consumidors espanyols als quals els sembla bé disminueix fins al 30% (34% en el món). No obstant açò, un 41% (37% a escala mundial) afirma no sentir-se còmode amb aquesta situació.

FACTORS QUE MOTIVEN LA COMPRA

Respecte a quins factors motiven la compra, a part del preu, el 38% dels consumidors a Espanya assenyala la confiança en la marca com la principal raó que els fa decantar-se per un o un altre retailer. Li segueix el que embenen coses que no poden trobar en un altre lloc (33%) i que tinguen el que volen en estoc (31%), per un 27% i 37%, respectivament, a nivell global.

De fet, aquests tres factors desbanquen del podi a la 'bona localització' del negoci, que tradicionalment ha sigut una de les principals raons a l'hora d'escollir un *retailer determinat.

A l'hora de trobar inspiració abans de la compra, el 48% dels consumidors es fixa en les xarxes socials

Així mateix, a l'hora de trobar inspiració abans de la compra, l'estudi reflecteix el pes de les xarxes socials i l'entorn online: el 48% dels consumidors es fixa en les xarxes socials, tant en les tradicionals com en les visuals, i el 31% en les web multimarca.

D'altra banda, l'informe conclou que els consumidors espanyols estan preocupats per tot el relacionat amb la seguretat de les seues compres online. Per a evitar esglais prenen les següents mesures: el 59% tria mètodes de pagament de confiança en adquirir els seus productes en Internet; el 49% navega solament a través de pàgines fiables o legítimes i el 40% usa targetes de crèdit amb segur de compra protegida. Altres precaucions, encara que menys habituals, són disminuir la quantitat de dades que s'aporten en comprar o evitar la utilització de dispositius d'Intel·ligència Artificial (com pot ser Amazon Tire).

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías