Actualitat Notícies

Consells perquè pugues tindre un consum elèctric eficient i controlat
Consells perquè pugues tindre un consum elèctric eficient i controlat

En l'actualitat, hi ha moltes persones que busquen formes de fer un ús molt més eficient del servei elèctric dels seus habitatges i negocis, ja que els preus solen ser bastant alts. Per això, és necessari que pugues controlar el teu consum, així com s'ha de triar bé l'empresa que et proporcionarà els seus serveis.

El servei elèctric és un de les despeses principals que té un habitatge, fent necessari que hages de preocupar-te per comptar amb ell abans de pensar a mudar-te. En aquests casos, el millor és que t'assegures que no hages de donar-te d'alta per a obtindre-ho. Perquè pugues tindre tota la informació sobre aquest tema et deixem aquest enllaç, on tindràs tot l'el necessari.

Contracte de servei

Tingues en compte que donar-te d'alta en la llum pot ser un procés pesat, tot depén del motiu pel qual no tens el servei, sent possible que l'antic propietari de l'immoble es donara de baixa o fins i tot que la mateixa empresa ho fera a causa de la falta de pagament. També pot donar-se el cas que el teu habitatge siga nou i que no haja comptat anteriorment amb el servei, pel que donar-te d'alta serà fonamental.

Tingues en compte que una vegada realitzat tot el procés per a comptar amb el servei, hauràs d'analitzar el relatiu al preu de la llum. Aquest punt depén molt de la companyia que utilitzes, del pla de tarifes que tingues en el teu contracte i del consum que tingues en el teu habitatge. Per aquesta raó, et donarem alguns consells que t'ajudaran a reduir la despesa i a tindre un consum molt més eficient.

Consells per a fer un ús eficient de la llum

Per a començar, és important que tingues en compte el tipus de focus que utilitzes, ja que hi ha alguns que són de baix consum i poden ajudar-te a estalviar fins a un 75% de l'energia. Aquests són adequats per a posar-los per tota la casa, així com també són amigables amb l'ambient. A més, no irradien calor, fent-los ideals per als dies més calorosos.

De la mateixa manera, és essencial que només tingues en funcionament els equips elèctrics que estigues utilitzant. És a dir, apaga les llums de les zones que no estigues usant, apaga els equips que hages deixat d'usar i evita deixar el carregador del mòbil endollat si no és necessari.

Durant el dia pots usar la llum natural, obrint les cortines perquè entre i que pugues fer les teues tasques diàries sense utilitzar la llum elèctrica. Això pot ser molt bo perquè tingues també contacte amb el sol, el qual et donarà una aportació de vitamina D per al teu organisme.

Així mateix, recorda tindre el termòstat en 20 °C, bé siga en la calefacció o en l'aire condicionat. Això permet que pugues gaudir d'una temperatura fresca mentre fas un ús eficient dels recursos. Tingues present que cada grau extra augmenta el teu consum en un 7%.

D'altra banda, també és necessari que vages amb compte amb els aparells que porten molt temps activats o que siguen vells, ja que, en mitjana, tendeixen a consumir molta més energia que un equip nou. Per aquest motiu, és important renovar els teus dispositius electrònics cada cert temps per a millorar el teu consum energètic.

Un altre pas que pots donar i que reduiria notablement la quantitat de diners i energia que gastes al dia és comptar amb un mitjà d'energia alternativa, com l'energia solar. Certament, la instal·lació d'un sistema per a l'ús de l'energia solar pot arribar a ser una mica cara, no obstant això, amb el temps se li trau molt profit.

Els seus beneficis són, a més, un agregat important, ja que utilitza energia renovable, no és contaminant i pot ser utilitzada sense la presència del sol, gràcies a l'ús d'una bateria que emmagatzema l'energia.

No obstant això, has de tindre present que aquest mètode, és millor que siga d'ús complementari, ja que en èpoques com l'hivern, el sol és menys fort i pot no tindre la suficient presència per a carregar adequadament els mecanismes per a donar energia elèctrica.

Finalment, podem dir-te que és recomanable que comptes amb un marge de despesa elèctrica diària, perquè pugues controlar millor el consum i no passar-te referent al consum energètic. Això t'ajudarà a tindre un control i a poder fer un pressupost molt més adequat quant al pagament de les factures.

Recorda que l'energia elèctrica és fonamental per a l'ús d'un gran conjunt d'aparells que fan la teua vida més fàcil, però que també manté un cost elevat, el millor és que fomentes els bons hàbits de consum en la teua família, perquè no hages de pagar una fortuna i perquè siguen molt més consents amb el consum de l'energia.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías