Actualitat Notícies

Consells per a reduir el consum de combustibles

Quan diversos conductors estableixen una conversa que tracta sobre l'espinós tema dels consums energètics experimentats pels seus automòbils, resulta molt complicat destriar les afirmacions totalment falsejades respecte a les veritats absolutes. Però independentment de si les dades aportades pels tertulianos en qüestió són falsos o certs, la qual cosa hauria de saber tothom és que amb tres simples consells es pot millorar de manera considerable l'eficiència de qualsevol vehicle motoritzat.

El primer aspecte, a l'una que el més fàcil de complir, que hauria de tenir en compte tot conductor que pretengui optimitzar al màxim el rendiment energètic del seu cotxe, seria revisar periòdicament la pressió dels pneumàtics. No en va, si se circula amb les rodes una miqueta desinfladas, s'incrementa de manera exponencial la seva resistència a la rodadura, factor extremadament perniciós quan es tracta d'intentar reduir la demanda d'energia procedent del motor per complir amb l'ús sol·licitat.

Però el consell de conducció més efectiu si es pretén estalviar energia serveix així mateix per incrementar el nivell de seguretat en la carretera de qui ho segueixi escrupolosament. Es tracta de mantenir a tot moment una considerable distància respecte al vehicle que es trobi circulant per davant, amb la finalitat d'anticipar-se a les seves oscil·lacions de velocitat i regular l'espai disponible usant el pedal del fre únicament quan sigui imprescindible.


El tercer element decisiu per convertir-se en un conductor eficient serà trepitjar amb summa suavitat el pedal de l'accelerador davant la majoria de situacions d'ús, especialment quan s'arrenca des d'aturat i no es té una necessitat imperiosa de guanyar velocitat sobtadament. El bé és que aquestes recomanacions són vàlides per rebaixar la despesa de vehicles de qualsevol naturalesa, tant si munten motors convencionals de gasolina o diésel, com si són híbrids, elèctrics o d'hidrogen.

Consultar la notícia original ACÍ

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías