Actualitat Notícies

Consum adverteix que els crèdits ràpids són l'opció més cara
Consum adverteix que els crèdits ràpids són l'opció més cara

La Direcció general de Consum adverteix que els crèdits ràpids resulten l'opció més cara per aconseguir liquiditat i recomana sol·licitar-los solament si no hi ha una altra alternativa, ja que solen comportar un elevat percentatge d'interessos.

En una nota de premsa, Consum apunta que davant la necessitat de liquiditat per fer front a necessitats imprevistes, deutes o compres, molts ciutadans opten per sol·licitar crèdits ràpids que, encara que aparentment ofereixen característiques beneficioses per al client, compten amb una sèrie d'inconvenients que els converteixen en l'opció més cara i, per això, s'ha de recórrer a ella quan no hi hagi una altra alternativa possible.

Els crèdits ràpids resulten atractius per la *premura amb la qual són concedits, perquè no hi ha obligació de comunicar la destinació dels diners sol·licitats o per l'ampli període de temps que ofereixen les entitats per retornar-ho.

No obstant això, malgrat l'indicat en la publicitat, no sempre es lliuren en un termini de 24 o 48 hores, ja que no transcorre des que es fa la sol·licitud, sinó des que l'establiment financer decideix concedir-ho després de comprovar les dades del client, per la qual cosa el tràmit es pot allargar, en alguns casos, més d'una setmana. A més, agrega la Direcció general, s'ha de tenir en compte l'elevat percentatge d'interessos que s'han d'abonar.

No existeix un topall legal per als tipus d'interès en els crèdits ràpids o en qualsevol altre tipus de crèdit, encara que des de 200 euros han de complir determinades condicions recollides en la Llei 16/2011 de contractes de Crèdit al Consum.

La directora general de Protecció de Consumidors i Usuaris del Govern d'Aragó, Ros Cihuelo, recorda que existeixen uns drets clau a l'hora de subscriure un crèdit ràpid al consum: a una publicitat transparent en la qual es reculli un exemple representatiu que ajudi al ciutadà a prendre una decisió, a una informació clara i llegible, tant en el precontracte com en el contracte, i a canviar d'opinió, doncs hi ha "14 dies després d'haver signat el crèdit per resoldre-ho”.

“L'usuari ha d'informar-se bé de les condicions ofertes ja que, malgrat ser bastant similars, existeixen diferències en la TAE que poden aconseguir fins a un 5 %; han de llegir detingudament totes les condicions del contracte abans de realitzar-ho, atenent fonamentalment al que es disposa en la lletra petita, així com tota la informació que es recull en la publicitat, que és vinculant”, explica Cihuelo.

Així mateix, els usuaris “han de tenir en compte que més enllà del tipus d'interès mensual o nominal, han d'atendre a la TAE, que és la xifra per la qual cal regir-se per conèixer el cost final dels crèdits”, recorda la directora general.

Cihuelo recomana, en cas de sol·licitar un crèdit ràpid, prestar especial atenció al termini de devolució, ja que com més temps es trigui a retornar el crèdit, més diners cal pagar en concepte d'interessos.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías