Actualitat Notícies

Consum comprova l'etiquetatge i la seguretat de les disfresses d'Halloween dirigits a la població infantil
Consum comprova l'etiquetatge i la seguretat de les disfresses d'Halloween dirigits a la població infantil

La Direcció general de Consum de la Conselleria de Salut està duent a terme, a través dels Serveis de Consum provincials, la segona fase de la campanya anual d'inspecció de disfresses, caretes, màscares i altres productes similars dirigits a la població infantil, amb l'objectiu de garantir la seva seguretat i correcte etiquetatge.

Aquesta campanya, que va desenvolupar la seva primera fase amb motiu de la celebració dels carnestoltes, es completa ara amb la proximitat de la festivitat d'Halloween, quan s'incrementen les vendes d'aquests productes.

En total, es realitzen al llarg de l'any almenys 145 controls de l'etiquetatge sobre productes d'aquest tipus a la venda en els establiments, amb especial atenció a les tendes de preu reduït i basars, segons ha informat la Junta en una nota.

Durant els controls, el personal inspector dels Serveis Provincials de Consum de la Junta d'Andalusia comprova que els productes a la venda compleixen amb els requisits bàsics i generals d'informació, controlant el seu correcte etiquetatge, i van a prendre 50 mostres dels mateixos per al seu enviament a un laboratori en el qual es realitzen controls i anàlisis per comprovar la seguretat dels articles.

Les actuacions inspectores van a recaure sobretot tipus de productes típics d'aquestes dates, com a antifaços, caretes o màscares, barbetes, barbes, bigotis, patilles, *perillas, celles, pestanyes, barrets forts, capells, barrets, cascos, nassos, orelles, banyes, dentadures, mans, guants, sabates, ulleres, ales, varetes, perruques, metxes, calbes, extensions, trenes, tupès, *rastas, mitjanes i pantis, tutús, boes i plomes, disfresses, corones, diademes, capes i túniques, *pompones, o ferides.

Si es detecten irregularitats en els articles que puguin afectar a la seguretat de les persones, es valora el risc i, en cas necessari, s'inclou l'article a la Xarxa d'Alerta de Productes de Consum, un sistema europeu d'intercanvi ràpid d'informació que el seu objectiu és detectar de la manera més àgil possible articles insegurs, amb la finalitat de poder adoptar mesures que impedeixin la comercialització d'aquests productes, ja sigui a través de la immobilització o la destrucció dels mateixos.

Tant en el cas anterior com si es detecten irregularitats de tipus informatiu, com, per exemple, que l'etiquetatge no estigui en castellà, es remeten les actuacions al departament corresponent per a l'inici de l'oportú procediment sancionador.

En la primera fase d'aquesta campanya, realitzada amb motiu de la celebració dels carnestoltes, s'han realitzat un total de 87 actuacions inspectores dirigides a revisar l'etiquetatge d'aquests productes, havent-se detectat irregularitats en 31 d'elles, com a conseqüència de la visita a 57 establiments.

Aquesta campanya es desenvolupa en el marc del Pla d'Inspecció de Consum 2018, que comprèn un total de 25 campanyes dirigides a garantir i reforçar la protecció dels drets de les persones consumidores i assegurar que els productes i serveis que estan a la venda compleixen els requisits de seguretat i qualitat que exigeix la normativa vigent. El desenvolupament del Pla suposarà més de 9.000 controls i la presa d'aproximadament 300 mostres en els diferents establiments que s'inspeccionin.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías