Actualitat Notícies

Consum de productes làctics vinculat a menor malaltia cardiovascular i mortalitat
Consum de productes làctics vinculat a menor malaltia cardiovascular i mortalitat

L'estudi va descobrir que les persones que consumien 3 porcions de productes làctics enters amb greix tenien taxes més baixes de mortalitat i malalties cardiovasculars en comparació d'aquells que consumien menys de 0,5 porcions.

Lacteos

Les troballes són consistents amb *metaanálisis previs d'estudis observacionals i assajos aleatorizados. Una porció estàndard de làctics era equivalent a un got de llet a 244 g, una tassa de iogurt a 244 g, una llesca de formatge a 15 g, o una *cucharadita de mantega a 5 g.

Les ingestes dietètiques es van registrar a l'inici de l'estudi utilitzant qüestionaris d'aliments validats específics de cada país. Els participants van ser seguits durant una mitjana de 9.1 anys. Durant aquest temps, va haver-hi 6.796 morts i 5.855 esdeveniments cardiovasculars importants.

La recomanació de consumir làctics baixos en greix es basa en els suposats danys dels greixos saturats en un únic marcador de risc cardiovascular (colesterol *LDL). No obstant açò, l'evidència suggereix que alguns greixos saturats poden ser beneficioses per a la salut cardiovascular, i els productes làctics també poden contenir altres compostos potencialment beneficiosos, inclosos aminoàcids específics, greixos insaturats, vitamina K1 i K2, calci, magnesi, potassi...

Els autors diuen que ara es necessita més recerca sobre per què els làctics podrien estar associats amb nivells més baixos de malalties cardiovasculars.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías