Aquesta nova alerta de seguretat alimentària comunicada per AESAN no té com a responsable a cap microoganismo patogen, sinó que es deu a la presència de restes metàl·liques en un conegut formatge.
Tens aquest formatge a casa? Atent, perquè el seu consum podria no ser innocu: AESAN ha donat la veu d'alerta,
Quin és el problema?
Les autoritats sanitàries franceses han notificat una alerta causada en detectar cossos estranys metàl·lics en formatge de cabra de la marca *Président. Des de RASFF s'ha avisat a les diferents agències europees, entre elles l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (*AESAN) i s'està procedint a retirar aquest formatge del mercat.
Quins són els productes afectats?
Aquesta contaminació potser pot ser deguda a una fallada en algun punt de la cadena de producció i afecta a diferents formatges de la marca *Président, en concret es tracta de:
Rulo cabra Sainte Maure Président
Formatge de cabra Riblaire Président
Què has de fer?
S'està procedint a retirar del mercat aquests productes, distribuïts a diferents països, Espanya entre ells. En concret s'ha distribuït a la majoria de les CC.AA.
AESAN recomana als qui pogueren tindre algun d'aquests formatges de cabra a la seua casa que s'abstinguen de consumir-los i els retornen al comerç on els van comprar.
Si has consumit formatge de cabra d'alguns dels lots afectats, des d'OCU et *consejamos mantindre't atent a qualsevol possible símptoma estrany, des de dolor abdominal a dolor en el pit o la gola, febre o vòmits. Si és el cas, per favor, posa't en contacte en el 112
Consulta la notícia original ACI