Actualitat Notícies

De debò són integrals?
De debò són integrals?

No obstant açò, moltes galetes, madalenes, pans de motle o de cereals que s'anuncien com a integrals, solament ho són en una xicoteta proporció. No obstant açò, moltes galetes, madalenes, pà de motle o de cereals que s'anuncien com a integrals, solament ho són en una xicoteta proporció. No obstant açò, moltes galetes, madalenes, pans de motle o de cereals que s'anuncien com a integrals, solament ho són en una xicoteta proporció

El consum regular d'aliments rics en fibra, com els elaborats amb farines integrals (o de gra complet o sencer) resulta beneficiós per a l'organisme: facilita el trànsit intestinal, afavoreix el desenvolupament de la flora intestinal (*microbiota) i prevé les malalties cardiovasculars, la diabetis tipus 2 i el càncer de còlon.

Refinat enfront de gra complet

A diferència d'una farina refinada, que s'obté únicament a partir del *endospermo del gra, una farina integral hauria d'incloure el segó (procedent de les capes de la coberta) i el germen (l'embrió de la llavor). D'aquesta manera l'aliment suma el doble de fibra i de vitamina I, a més del triple de fòsfor i de vitamines del grup B.

Pa, farina i sèmola: únics aliments regulats

Els únics aliments en els quals la llei defineix quan es poden cridar integrals són el pa, la farina i la sèmola. En altres aliments, encara no s'ha regulat. En absència de norma, proposem usar els criteris que ha fixat el Departament d'Agricultura d'EUA per a cridar integral a un aliment, a partir de la informació de la llista d'ingredients:

  • Que la farina integral (o el gra sencer) siga el principal ingredient.
  • Que la resta de farines o cereals presents incloguen també la denominació integral.
  • Que els sucres no estiguen entre els tres principals ingredients.
  • Que la relació hidrats de carboni/fibra siga menor de 10:1.

Des d'OCU sol·licitem una normativa que regule la denominació integral en tots els casos. També demanem reduir l'IVA del pa integral del 10% al 4% que té el pa normal.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías