Actualitat Notícies

El 77% dels consumidors consulta l’etiqueta del peix per a valorar frescor i origen

El 77% dels consumidors consulta l'etiquetatge del peix en el moment de la compra, un percentatge que creix any rere any i és considerat com “molt significatiu” pels productors espanyols d'orada, llobarro i corvina que comercialitzen sota el segell de qualitat Criança dels nostres Mars.

Un indicador “simptomàtic” que evidencia com creix l'interès dels consumidors a l'hora de triar i realitzar les seues compres, segons posa de manifest l'últim estudi de mercat: “Hàbits de consum de peix fresc a Espanya” realitzat per la consultora GFK.

Aquest informe assegura, per tant, que la informació que se cerca pel seu interès és la seua procedència, la data de captura i si ha sigut congelat o no prèviament, “doncs aquesta comunicació genera confiança en el consumidor sent, a més, fonamental per a afavorir el consum”, assegura Javier Ojeda, gerent de Criança dels nostres Mars.

Així, la frescor del producte (95%) és el factor més important a l'hora de triar què pescat comprar, que el producte estiga lliure de anisakis (87%) i que no haja sigut descongelat prèviament (85%) són decisius a l'hora de realitzar la compra de peix fresc.

En aquest context, cobra especial rellevància la valoració que fa el consumidor dels segells i marxem que contenen aquesta informació, máxime si es realitza amb missatges clars i transparents, la qual cosa redunda a més en un augment de vendes i valor.

De fet, el 65,6% compra de forma habitual almenys un dels tres peixos: orada (53%), llobarro (43%) o corvina (12%).

El segell Criança dels nostres Mars mostra el logotip de la marca i un codi alfanumèric que permet al consumidor informar-se de la qualitat, propietats i avantatges diferencials del peix espanyol, com el seu trazabilidad, frescor i origen nacional.

A més, posa en valor factors fonamentals com la seguretat alimentària gràcies als alts controls de qualitat d'aquests productes que els converteixen en una compra segura.

El segell Criança dels nostres Mars és una iniciativa promoguda per Associació Empresarial d'Aqüicultura d'Espanya (APROMAR), i està subjecte a uns estàndards de qualitat certificats per Bureau Veritas (líder mundial en serveis de certificació), amb uns nivells encara més exigents que els que estableix la normativa actual, tant espanyola com de la pròpia UE.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías