Actualitat Notícies

El 90% dels consumidors va observar descomptes ‘falsos’ en l’últim període de rebaixes

Segons una enquesta de Facua-Consumidorsen Acció, 9 de cada 10 consumidors va observar descomptes que no eren reals durant l'últim període de rebaixes. L'enquesta es va realitzar a més d'1.300 consumidors i ve a alertar als ‘clients’ d'aquest tipus de frau just un dia després de l'inici oficial de les rebaixes.

En concret, el 25% dels enquestats indica que va detectar aquestes irregularitats en gairebé tots els establiments que va visitar, el 27% assenyala que va apreciar aquest frau en la majoria de les tendes i el 36% que ho va veure en alguns comerços.

Segons l'enquesta que recull Europa Press, tan sol el 12% planteja que no va percebre que hi hagués productes amb descomptes falsos en cap de les tendes a les quals va acudir.

En aquest sentit, la plataforma Facua ha llançat el hagstag #TimoRebajas per denunciar aquest tipus d'irregularitats a les xarxes socials. Fraus que les autoritats de Consum autonòmiques haurien de tenir més escrutats a través de controls i sancions, planteja l'organització presidida per Rubén Sánchez.

Finalment, FACUA recomana als consumidors que no es deixin encegar pels enormes descomptes que suposadament s'apliquen en molts productes.

Per a això, destaca tres característiques indispensables a les quals parar esment abans de comprar: “Si el preu final és realment raonable, si el producte resulta necessari o si representa un capritx assumible que no provocarà un arriscat augment dels seus nivells d'endeutament”, com informa Europa Press.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías