Actualitat Notícies

El consumidor espanyol ja está preparat per al cotxe elèctric

El vehicle elèctric creix, tant en acceptació per part del públic com pel nombre de matriculacions i fins i tot l'oferta, cada vegada major, per part dels fabricants. En el conjunt d'Europa, i en l'últim any, les vendes de vehicles elèctrics s'han incrementat en un 55,3%, segons dades de l'Associació Europea de Fabricants d'Automòbils, malgrat existir diferències importants entre els diferents països. A Espanya el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través del IDAE, acaba d'aprovar un pressupost de 35 milions d'euros per al foment de la mobilitat alternativa i eficient, incentivant amb 20 milions d'euros l'adquisició de vehicles de combustibles alternatius (GLP, gas natural, elèctrics i pila de combustible) i amb altres 15 milions d'euros la instal·lació d'infraestructures de recarrega de vehicles elèctrics.

Una pla que ha estat acollit de manera molt favorable per part de Nissan, que en l'actualitat lidera a nivell mundial i amb el seu model Leaf, les vendes en el segment europeu de vehicles elèctrics. Segons el Conseller Director General de Nissan Iberia, Marco Toro, aquest pla «és un impuls cap a una societat zero emissions i posa de manifest el compromís del Govern per incentivar noves tecnologies, com la dels vehicles elèctrics que permeten importants avantatges mediambientals i econòmiques a la societat».

Segons Marco Toro, si Espanya comptés amb un entorn que promogués de manera eficaç l'impuls a la mobilitat elèctrica zero emissions «el mercat de vehicles elèctrics podria aconseguir en tres anys una quota del 8%, que posicionaria a Espanya com a país capdavanter a la tecnologia elèctrica i permetria augmentar les oportunitats d'atreure noves inversions en aquesta tecnologia».

Aquest Pla aprovat pel govern contempla no només el vessant d'impuls als vehicles elèctrics sinó també al desplegament de les infraestructures per elvehículo elèctric suposa un pas molt important en l'adreça adequada per reduir les emissions del parc de vehicles.

Des de Nissan Espanya asseguren que és important que els beneficiaris siguin administracions, empreses públiques i privades, tal com recull el Pla. De fet, es finançarà la instal·lació d'infraestructures de recarrega tant per a ús públic en el sector no residencial (aparcaments públics, hotels, centres comercials, universitats, hospitals, polígons industrials, centres esportius, etc.), com per a ús privat en zones d'estacionament d'empreses privades, així com per a la seva ubicació en la via pública i a la xarxa de carreteres.

Marco Toro també ha manifestat que «el consumidor ja està preparat i informat per fer que el volum de vehicles elèctrics venuts al nostre mercat sigui major». D'aquesta manera, marques com Nissan «aposten decididament per la tecnologia elèctrica zero emissions». 

En la recent edició del Saló de l'automòbil de Tòquio precisament la segona generació del Nissan Leafprotagonizó el stand de la amrca. Un vehicle que s'ha convertit en l'elèctric més venut al món, a Europa i a Espanya. El nou model, del que ja s'admeten comandes en els concessionaris, està dotat de més autonomia (378 quilòmetres) i compta amb nous elements tecnològics que introdueixen l'inici del vehicle autònom. Una altra de les propostes de Nissan és la furgoneta elèctrica Nissan i-NV200 que es fabrica a Espanya en exclusiva per a tothom i que és la furgoneta elèctrica més venuda a Espanya i a Europa.

A Espanya el ránking de vehicles elèctrics més venuts en el que va d'any (fins a octubre de 2017), són el Renault Zoe, amb 478 unitats, Nissan Leaf, amb 457 matriculacions, BMW i3, amb 388 vehicles venuts, Nissan NV 200, amb 244 matriculacions, i smart ForTwo, amb 233 unitats.

Pots consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías