Actualitat Notícies

El consum de fruites i hortalisses creix al voltant del 8%.

El consum de fruites i hortalisses, clàssics en la cistella de la compra dels espanyols, ha crescut al voltant del 8% entre l'abril de 2016 i abril de 2017, impulsat per la tendència healthy, segons les últimes dades aportades per Nielsen en el marc del Congrés Aecoc de Fruites i Hortalisses, celebrat recentment a València.

Aquest creixement s'ha produït en un moment d'encariment de les fruites i hortalisses, en què el consumidor ha continuat incloent-les a la cistella de la compra. Així, les fruites van créixer un 8,5%, tot i el 5,7% d'alça de preus; i les hortalisses, que costen un 6,8% més, van créixer un 7,4%.

Un context favorable per a les fruites i hortalisses, i que es mantindrà en el temps, a tenor de l'creixent afany dels espanyols per cuidar-se més i estar físicament bé. Segons indiquen des de Nielsen, la salut és una preocupació vital al llarg de tota la vida, però és a partir dels 40 quan és més notable la diferència entre voler estar bé i tenir una salut de ferro amb tenir una bona carrera professional, estar amb la família, viatjar, etc. Així mateix, cal tenir en compte a més que la població cada vegada és més longeva.

Quan el preu no importa

L'informe de Nielsen constata com malgrat l'encariment d'alguns productes, el consumidor no ha tingut inconvenient a seguir comprant-los. Aquesta tendència a l'alça és visible en productes com llimones (8,5%), cireres / picotes (8,6%), síndries (8,6%), plàtans (7,1%) i préssecs (8,4%) . Totes elles tenen el quilo més car que fa un any, però segueixen aferrades a la cistella de la compra.

A més, hi ha algunes categories d'alt valor afegit que representen nínxols de creixement per a la secció de fruites. En aquest sentit, hi ha nou categories que, tot i representar només un 11% de les vendes totals de fruita, aporten el 27% del creixement de la secció. Són les fruites del bosc, cireres / picotes, alvocat, figues, papaia, fruita IV i V gamma, mànec, caquis i magrana.

Aquestes dinàmiques de mercat també s'observen en el cas de les hortalisses. Segons destaquen des Nielsen, hi ha productes que van pujar en l'últim any molt de preu, però la seva presència a la cistella de la compra no s'ha vist afectada. Això succeeix amb els cogombres, un 12% més cars, però que creixen per sobre del 2%; o els bolets / fongs, un 6,4% més cares, tot i que la seva compra frega un 7% d'increment.

De la mateixa manera que hi ha fruites "trencadores", hi ha hortalisses que a les que se'ls pot posar aquesta etiqueta en plena "onada healthy", com el bròquil, el carbassó, el cogombre, la llombarda, la bleda, l'albergínia, els alls i els espàrrecs. Són vuit productes, però aporten el 26% del creixement de la secció, encara que el seu pes en conjunt en les vendes sigui menor (16%), segons les dades aportades per Nielsen.

En paraules de Ricardo Alcón, responsable de Nous Negocis de Nielsen, "hi ha un desig creixent en el consumidor per tenir lineals més saludables, ja que així es manifesta gairebé la meitat dels espanyols. Per tant, la salut ofereix una oportunitat d'or al mercat de gran consum, però també podem sorprendre, donar alguna cosa diferent i no quedar-nos en simplement vendre peres i pomes. El repte està en treballar fruites i hortalisses no com una secció, sinó com una botiga especialista dins d'un punt de venda de gran consum general ".

Podeu veure la notícia original AQUÍ

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías