Actualitat Notícies

El sector del gran consum creix el 0,9% a Espanya, fins a agost i es dispara un 14% els productes ressò i bio
El sector del gran consum creix el 0,9% a Espanya, fins a agost i es dispara un 14% els productes ressò i bio

El sector del gran consum va créixer el 0,9% en valor en els vuit primers mesos de l'any, impulsat per l'alimentació envasada, segons l'informe 'Tendències en la distribució 2018' de Kantar Worldpanel, que assenyala que en volum va caure un 1,5% després del descens dels frescs i pel fre poblacional.

El director del sector de 'retail' de Kantar, Florencio García, ha explicat que les llars espanyoles "estan més disposats a pagar més per productes amb un valor afegit". "Això es reflecteix especialment en l'alimentació envasada, que registra un creixement del 2,9%", ha subratllat.

García ha assenyalat com els consumidors espanyols busquen ara productes "cada vegada més sofisticats" com és el cas de les càpsules de cafè o les cerveses, que estan vivint el 'boom' de la ginebra i de les tòniques de fa uns anys, ja que els consumidors aposten per les 'premium' i les artesanals de major preu.

Les noves tendències de consum mostren que els espanyols aposten cada dia per opcions saludables en la seva alimentació com a mostra que els productes ecològics i bio hagin crescut un 14% en valor en el que va de 2018, mentre que en volum registren increments de doble dígit.

A més, el menjar ecològic i bio ja entra en sis de cada 10 llars espanyoles. La tendència sana també es mostra en les maneres de preparació dels aliments, on la planxa, el bullit i vapor són els preferits, mentre que cau el fregit i l'arrebossat

"El menjar ecològic arriba ja a 10 milions de llars i s'està convertint en habitual entre els espanyols que repeteixen la seva compra i s'està generant un hàbit", ha explicat García, que ha destacat que tots els grans distribuïdors, excepte Mercadona, s'han llançat a tenir línies i tendes per fer front a aquesta creixent tendència.

LA MARCA BLANCA TORNA A CRÉIXER

D'altra banda, García ha assenyalat que la marca de distribució torna a créixer després d'estar estancada en els últims anys i en els primers vuit mesos de l'any se situa en el 36,6%, la qual cosa suposa un increment del 0,6%, impulsat pels creixements de Mercadona i Lidl.

Respecte al comerç electrònic, el canal 'online' continua amb un creixement moderat en el gran consum, on aconsegueix una quota de l'1,6%. Mercadona, que aquest any ha renovat el seu 'ecommerce', lidera les vendes de productes de gran consum en Internet, per davant de Carrefour i El Corte Inglés, les tres concentren el 78% de les vendes 'online', mentre que el 22% restant correspon als 'pure players' com Amazon o Ulabox, entre uns altres.

D'aquesta forma, el 30% de les llars espanyoles ja ha comprat algun producte de gran consumo via Internet. "El gran repte del canal 'online' més enllà dels productes frescos és convertir-se en la tenda habitual per al consumidor", ha subratllat García, que ha recordat que el 6% dels compradors 'online' fan el 50% de la despesa en aquest canal.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías