Actualitat Notícies

El Suprem rebutja anul·lar el Ple que va rectificar el gir jurisprudencial sobre l'impost d'hipoteques
El Suprem rebutja anul·lar el Ple que va rectificar el gir jurisprudencial sobre l'impost d'hipoteques

Manté que és l'usuari i no el banc qui havia de pagar-lo abans de l'entrada en vigor del decret de novembre 2018. En els préstecs signats des de llavors ha d'assumir-ho l'entitat financera.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha desestimat aquest dilluns els recursos que havia presentat l'Ajuntament de Rivas *Vaciamadrid (Madrid) sol·licitant que s'anul·lés el Ple que va fallar el mes de novembre passat que fossin els clients els qui assumissin el pagament de l'impost sobre actes jurídics documentats -impost sobre hipoteques-.

Segons han informat fonts jurídiques, aquests recursos de l'empresa de l'habitatge de Rivas han obligat a reunir de nou a tota la Sala en Ple. Després d'estudiar els raonaments, els magistrats han decidit desestimar-los i, de moment, només ha avançat la fallada; exposaran els seus arguments jurídics en un acte que es publicarà pròximament.

La petició de nul·litat presentada per l'Ajuntament era un pas obligat si aquesta part pretén portar després davant el Tribunal Constitucional la resolució del Suprem sobre l'impost d'hipoteques en considerar que es van vulnerar les garanties processals. Els recursos apuntaven com a possible il·legalitat que no s'informés les parts de la convocatòria del Ple que va fixar finalment la posició final sobre l'assumpte.

El Ple qüestionat, totalment fracturat -15 vots enfront de 13-, va fallar el passat 6 de novembre després de 16 hores de deliberacions que fossin els clients els qui fessin front pagament de l'impost. Dies després, el Govern de Pedro Sánchez va regular via decreto en sentit contrari, de manera que en les noves hipoteques no queda cap dubte que és el banc i no l'usuari el que ha d'abonar l'impost.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías