Actualitat Notícies

Electrodomèstics: com reduir el seu consum
Electrodomèstics: com reduir el seu consum

Els electrodomèstics són una de les fonts principals de consum energètic a casa. Si aprens a utilitzar-los de forma eficient, reduiràs notablement la teva factura a final de mes i contribuiràs a conservar el medi ambient. Per a aconseguir-ho, et proposem que posis en pràctica aquests senzills consells.

A més de posar en pràctica aquestes eficaces mesures, a l'hora d'estalviar també és molt important triar la tarifa i potència que més s'adapti a les teves necessitats i butxaca. Localitza la més avantatjosa per a tu en:

1. Llava en fred

Revisa la temperatura a la qual programes els teus electrodomèstics. Rentar la roba en la rentadora a 30è o menys en lloc de 60è pot estalviar fins a un 60% d'energia.  No t'oblidis tampoc de netejar el filtre.

2. Càrrega al màxim els teus electrodomèstics

Com més aprofitis un mateix cicle de rentada o d'assecat per a processar els teus articles, menor consum total tindràs, ja que a més d'optimitzar els consums (en ficar molta càrrega en el mateix cicle) hauràs evitat cicles addicionals que eren innecessaris.

3. Rentavaixella, utilitza el programa ECO

Aconseguiràs estalviar un 20% menys de llum i un 16% menys d'aigua respecte del programa normal. Ara bé, com a penalització hauràs d'esperar una hora més. Comprova que els nivells de sal i abrillantador del teu rentavaixella són els adequats i neta el filtre amb regularitat.

4. Assecadora, atent si planxaràs després

Tots els models d'assecadores compten amb un programa interessant en cas que desitgem retirar les arrugues amb la planxa. D'una banda facilita el planxat en deixar la roba amb més humitat, i per un altre, redueix el consum d'energia en un 25%. A més, no t'oblidis de netejar el filtre de pelusses i del condensador.

5. El frigorífic, a punt

Regula bé la seva temperatura: entre 3 i 7° per al refrigerador, si no tens carn o peix, i de -20 a -18è per al congelador. Tracta de tenir la porta tancada en la mesura del possible i neta el gebre del frigorífic: 2 mm augmenten el consum un 10%.

6. Aire condicionat amb bomba de calor

Si utilitzes l'aire condicionat per a *calefactar la teva casa a l'hivern, pots realitzar la ventilació a primera hora del matí durant 5 minuts obrint les finestres, però després mantingues ben tancades les portes i finestres. Utilitza la manera ECO, que estalvia prop del 30% d'energia, i no oblidis netejar els filtres almenys una vegada a l'any. Si t'aquestes plantejant adquirir un aparell i desitges fer-lo en condicions avantatjoses, apunta't a nostra:

7. Evita el consum fantasma o en estand-*by

Teles, ordinadors, equips de música… apagar-los en lloc de deixar-los en estand-*by pot estalviar fins a un 10% de tot el que consumeixes. Uns 75 € per a un consum mitjà (3.500 kWh/any). Recomanem usar regletes per a apagar-los tots alhora, i fins i tot pots adquirir uns models denominats “intel·ligents” i que són capaços de detectar si l'aparell principal està en estand *by (per exemple, un ordinador). En aquest moment el que fan és apagar la resta d'aparells que estiguin connectats a la mateixa en aquest moment (altaveus, pantalla, impressora, etc).

8. Electrodomèstics eficients

Si has de comprar un nou aparell, cerca aquells amb etiquetes energètiques A+, A++ o A+++. Poden ser més cars, però en adquirir-los retallaràs en la factura de la llum des del primer dia.

Pot consultar la notícia original *AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías