Actualitat Notícies

Els 5 calefactors amb problemes de seguretat evidents
Els 5 calefactors amb problemes de seguretat evidents

Amb l'arribada del fred els calefactores portàtils es converteixen en una bona solució per caldear ràpidament espais petits. Baños, habitacions o salons no gaire grans són llocs que poden escalfar-se amb aquests electrodomèstics caracteritzats la seva comoditat, versatilitat i bon preu. Però no són tot avantatges… alguns d'ells no ofereixen suficients garanties de seguretat i suposen un veritable risc.

“Hem fet una anàlisi comparativa de calefactores portàtils i hem trobat cinc models que presenten fallades de seguretat molt importants, alguna cosa que hem denunciat a AECOSAN (l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició) perquè els retirin immediatament del mercat”, va explicar aquest diumenge Ileana Izverniceanu, portaveu d'OCU, en els micròfons de SER Consumidor.

Els models defectuosos són els següents (marca i model): Kunft KPTC-1819, Jata TV64 – 2017, Saivod CH-215, Taurus TFH-2000 – ÉS, Universal Blue UTVH2000-16. “Sobretot hem trobat fallades en el termòstat: quan aconsegueixen la temperatura indicada no s'apaguen i segueixen emetent calor”, va indicar Izverniceanu, que també va alertar d'altres fallades de seguretat com l'escalfament dels plàstics, que fins i tot “s'arriben a cremar”; o “fallades d'aïllament”.

Des d'OCU han sol·licitat a AECOSAN la retirada “immediata” d'aquests productes del mercat, així com també han sol·licitat “un major control i vigilància als fabricants a l'hora de dissenyar i fabricar-los”, va dir el seu portaveu, IleanaIzverniceanu, a SER Consumidor. De la mateixa manera, també han demanat “la retirada i substitució, o devolució dels diners” als clients afectats, i “el canvi de nom” de cada model una vegada sigui revisat i compleixi amb totes les garanties de fiabilitat.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías