Actualitat Notícies

Els consumidors i els genèrics
Els consumidors i els genèrics

Els medicaments genèrics contenen el mateix principi actiu (és a dir la substància de la qual depenen les propietats terapèutiques) que uns altres comercialitzats per marques farmacèutiques, i són equivalents a ells, proporcionant la mateixa eficàcia. No obstant açò, els medicaments genèrics segueixen sense convèncer a tots: hi ha consumidors reticents a usar-los, perquè pensen que no són iguals als fàrmacs “de marca”, o que no els fan el mateix efecte. Però, quin és l'actitud real dels usuaris enfront dels genèrics? Una recent enquesta d'OCU sobre ús de medicaments ens dóna respostes.

Més de la meitat prefereixen genèrics

Plantegem als usuaris si preferien comprar el genèric quan està disponible: el 54% dels enquestats espanyols contesta que estan molt d'acord amb aqueixa afirmació, mentre que solament un 19% diu que està molt en desacord.

No obstant açò, en altres països del nostre entorn són més els que clarament prefereixen comprar genèrics (el 63% a Portugal i 65% a Bèlgica, mentre que a Itàlia el percentatge és similar a l'espanyol).

Un de cada quatre es fia més dels de marca

Volíem saber també si consideraven que els medicaments de marca són més fiables o millors que els medicaments genèrics. Un 25% dels enquestats espanyols diuen que sí, que estan molt d'acord amb aqueixa afirmació, mentre que un 51% no està d'acord amb aquesta afirmació, és a dir, la meitat dels enquestats creu que no hi ha diferències de qualitat o fiabilitat entre tots dos tipus de medicaments.

Una vegada més, Espanya és dels països amb més usuaris reticents: encara que a Itàlia i Portugal un 23% creu que són millors els de marca, a Bèlgica amb prou faenes un 12% té aqueixa idea.

Genèrics: ens interessen a tots

En OCU estem convençuts que l'ús de genèrics és beneficiós: suposen un indubtable estalvi per a l'Administració, i també per als consumidors. No obstant açò cal que els ciutadans tinguen més i millor informació sobre aquests fàrmacs, per a superar les reticències que, encara que minoritàries, segueixen existint.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías