Actualitat Notícies

Evita enganys a les teues compres nadalenques
Evita enganys a les teues compres nadalenques

Encara que un intenti evitar-ho, en aquestes dates realitzarem una de les majors inversions en Consum de tot l'any. Aquesta circumstància provoca des de petits errors (o grans col·lapses) en serveis de total confiança… fins a problemes de major importància amb algun que un altre desaprensivo que busca fer la seva particular caixa aprofitant les festes nadalenques.

Cura amb les compres de Nadal

Regals, celebracions, menjars, capritxos varis… és clar que en nadal exercim activament com a Consumidors. Segons la cèlebre consultora Deloitte en el seu “Estudi de Consum Nadalenc 2017″ cada espanyol invertirà en aquesta campanya, una mitjana de 633 €.

Una part majoritària, segons la consultora, de nostres comprar anirà a pagar als tradicionals regals (252 €), menjars (195 €), viatges (106 €) i Oci en general (80 €)

Gràcies a les noves tecnologies, part de totes aquestes transaccions les realitzarem mitjançant compres i/o pagaments telemàtics., camp que – com bé coneixem en Atenció al Consumidor, genera gran part de les reclamacions pròpies de les dates.

Anem a realitzar un breu repàs dels problemes que, amb major freqüència, detectem aquestes dates.
Abans de Comprar….

La nostra labor d'informació i assessorament hauria de començar abans, fins i tot, de formalitzar la compra. Entre les ofertes comercials habituals (i, en general, d'absoluta confiança) es “colen” en aquestes dates multitud d'establiments i Tendes En línia, l'única pretensió de les quals és fer caixa molt a la nostra costa… i desaparèixer. Són el que denominem “Pàgines pastera” una peculiar forma de venda a baix cost que ja analitzem fa setmanes a la nostra web.

També hem detectat un creixent nombre de webs que realitzen un ús fraudulent dels nostres sistemes de pagament, clonant les passarel·les de pagament de conegudes entitats bancàries i realitzant en els nostres comptes i targetes operacions no autoritzades. Una vegada més… insistim: cuidat amb les gangues d'última hora!. Important verificar que la web és de total confiança, que està domiciliada a Espanya (o la Unió Europea) i que el sistema de pagament es realitza de forma segura (quan entrem en la passarel·la de pagament hem de comprovar que l'adreça d'Internet que apareix en el navegador comença per “https”).

I parlant de targetes. En nadal és quan realitzem un ús més intensiu d'aquests sistemes de pagament pel que, conseqüentment, estem a la meitat de la temporada alta de la “perduda i extraviament de targetes”. Hem de prestar especial atenció a dita dispositiva i evitar utilitzar-la en establiments (presencials fins i tot) que no ens ofereixin la deguda confiança i, per descomptat, evitant que la nostra targeta es perdi de vista. encara que sigui uns segons. Si… més que “uns segons” l'hem perdut “per temps indefinit” imprescindible comunicar-li-ho a la nostra entitat bancària perquè adopti les mesures oportunes.

Però no només targetes. Molt recentment s'ha implantat el sistema de pagament inhalámbrico o NFC, present en mòbils, polseres… i també targetes bancàries. Aquesta tecnologia permet realitzar micropagos (en general de menys de 20€) sense requerir del famós codi PIN pel que, és convenient, indicar-li a la nostra entitat bancària que desitgem prescindir d'aquesta possibilitat i emprar el codi PIN fins a en les transaccions més petites. Tot sigui per la seguretat.
Després de la compra.

Després de realitzar la compra, és molt important revisar amb freqüència els estractos i càrrecs realitzats en comptes, llibretes i targetes. Si detectem algun càrrec indegut, és important comunicar-li-ho al nostre banc, ells ens podran donar més informació o, fins i tot, donar-nos assistència si s'ha produït un delicte.

Encara quan la compra s'ha realitzat amb total i absoluta normalitat, hem de pensar que els nostres Drets com a Consumidor, segueixen intactes encara en època nadalenca, per la qual cosa si, cal, podem exercir-los amb la mateixa fermesa que la resta de l'any. Per a això, en Atenció al Consumidor, hem habilitat un dispositiu especial que donarà assistència a totes les consultes dels usuaris, les 24 hores al dia els 7 dies de la setmana (clic aquí per accedir al nostre servei de consultes).

I, finalment, si el producte ens va a arribar per missatgeria… paciència!. En aquestes dates els retards són habituals així que abans, si més no, de fer la compra, és convenient contactar amb el venedor per garantir que aquest futur regal arribi a temps de fer feliç als nostres éssers més volguts.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías