Actualitat Notícies

França vol prohibir la reduflación des de novembre
França vol prohibir la reduflación des de novembre

La 'reduflación', el procediment d'algunes indústries que redueixen la quantitat de producte en un embalatge sense baixar el preu, quedarà prohibida a França des de novembre, ha anunciat la primera ministra, *Élisabeth Born.

'La prohibirem. Des de novembre, tots els productes subjectes a canvis de quantitat hauran d'assenyalar-ho en les etiquetes per a no enganyar més el consumidor', ha avançat Born en una entrevista que publica aquest diumenge el diari *Le *Parisien.

Es tracta d'una pràctica cada vegada més estesa a França, segons han denunciat les organitzacions de consumidors en les últimes setmanes després de visites d'investigació als supermercats.

Afigen que en un bon nombre de casos, el volum embalat baixa, i el preu no sols no baixa sinó que fins i tot augmenta. Un fenomen que s'ha produït en pràcticament totes les prestatgeries dels supermercats, com les de gelats, begudes i tot tipus d'aliments.

En un cas concret, la combinació de reducció de volum i augment de preu en un sac de menjar per a gossos va resultar en una pujada de preu per quilogram del 113%.

La cadena de distribució Carrefour, la més important de França, va començar la setmana passada a marcar pel seu compte els productes que havien patit aquesta pràctica, en un intent de mostrar que la responsabilitat és del fabricant.

L'organització '60 milions de consumidors' ha criticat, no obstant això, que alguns productes de l'empresa també han reduït el seu volum sense baixar el preu.

L'economista Gonzalo Bernardos prediu la data en la qual baixarà el preu de l'oli d'oliva: no hi ha bones notícies a curt termini

La primera ministra també ha avançat que els distribuïdors de carburants podran vendre productes a pèrdues -trencant una prohibició que data de 1963- per a intentar frenar l'espiral inflacionista dels combustibles.

Aqueixa autorització s'estendrà 'durant un període limitat a alguns mesos', va assenyalar Born, que preveu 'resultats tangibles' per als consumidors sense que el Govern haja de subvencionar els combustibles com va fer l'any passat després de la invasió russa d'Ucraïna.

Enguany, el preu dels carburants ha pujat a causa de l'augment del preu del petroli a conseqüència de les retallades de producció d'alguns grans països productors de l'OPEP i els seus aliats (OPEP+), encapçalats per l'Aràbia Saudita.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías