Actualitat Notícies

La calefacció suposa prop del 65% del consum d’energia en les llars europees, segons Eurostat
La calefacció suposa prop del 65% del consum d’energia en les llars europees, segons Eurostat

La calefacció representa al voltant de dos terços del consum final d'energia.

Tal com reflecteix aquest estudi d'Eurostat, la major part de l'energia que es va consumir va ser gas natural (36,9%) i electricitat (24,4%). Les energies renovables van representar el 15,9% del consum d'energia, els derivats del petroli l'11,6% i la calor derivada el 7,8%, mentre que una petita proporció (3,3%) encara estava coberta per combustibles sòlids.

La imatge varia en tots els Estats membres de la UE. El gas va representar més de la meitat de l'energia de consum final de les llars als Països Baixos (72%), el Regne Unit (63%), Itàlia i Eslovàquia (tots dos 53%). D'altra banda, Malta (70%) i Suècia (51%) utilitzen principalment electricitat.

Les energies renovables (principalment biocombustibles sòlids) van constituir almenys el 40% del consum final d'energia de les llars a Croàcia (47%), Eslovènia (46%), Estònia (41%) i Romania (40%). La major proporció de combustibles sòlids en el consum final d'energia de les llars es va registrar a Polònia (33%), mentre que Irlanda (38%), Xipre (37%), Grècia (30%) i Bèlgica (29%) van utilitzar les majors proporcions de productes derivats del petroli.


Calefacció, el 64,7% de l'energia consumida

I com ja s'ha avançat més amunt, l'energia final consumida ha anat destinada, principalment, a *calefactar les llars. La calefacció representa el 64,7% del consum final d'energia. A més, l'energia utilitzada per a l'escalfament d'aigua va representar el 14,5%, la qual cosa significa que, en general, l'escalfament de l'espai i l'aigua van representar el 79.2% de l'energia final consumida per les llars.

L'energia utilitzada per a la il·luminació i l'ús de la majoria dels electrodomèstics van representar el 13.8% de l'energia utilitzada per les llars, mentre que els electrodomèstics principals van representar el 5,4%, l'aire condicionat 0,3% i altres usos finals 1.3%.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías