Actualitat Notícies

La Comissió Europea presenta noves mesures per protegir al Consumidor
 La Comissió Europea presenta noves mesures per protegir al Consumidor

La Comissió Europea ha presentat el nou acord per a consumidors com un de les fites al Programa de treball de la Comissió per 2018. Aquesta iniciativa arriba, en part, com a resposta a males pràctiques que han tingut un impacte massiu en tot el bloc, tals com l'escàndol de les emissions d'automòbils en 2015 (que va provocar que la UE endureixi les seves normes per a uns vehicles més segurs i més nets), les massives cancel·lacions de vols en 2017, i la contaminació de llet per a bebès a França (que també va afectar a altres països).

La comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vě*ra *Jourová, ha dit: «Casos recents, com l'escàndol de Volkswagen, il·lustren els desafiaments als quals hem d'enfrontar-nos quan milions de consumidors sofreixen un mateix dany en tota la UE. Tenim fortes normes de protecció dels consumidors en la nostra Unió, però necessitem assegurar-nos que són respectades i es compleixen. Abordarem això en el nou acord per a Consumidors».

Si no s'aborda aquesta qüestió, es corre el perill que el consumidor perdi la confiança en les empreses, la qual cosa posa en perill un dels pilars de la UE: el mercat únic (o interior).

«L'èxit del mercat interior depèn en última instància de la confiança. Aquesta confiança es pot perdre amb facilitat si els consumidors pensen que no disposen de vies de recurs en cas de sofrir un perjudici. Per això, la Comissió presentarà un nou acord per als consumidors a fi de reforçar l'execució judicial i la solució extrajudicial en favor dels drets dels consumidors i facilitar la coordinació i una actuació eficaç per part de les autoritats nacionals de consum», diu el Programa de Treball de la Comissió per 2018.

El nou acord proposarà una revisió de les actuals Directives en matèria de consum. Les noves propostes estaran encaminades a facilitar la coordinació i l'actuació efectiva de les autoritats nacionals en matèria de consum a nivell de la UE i reforçar l'actuació pública per fer complir la llei, així com garantir una millor protecció dels drets dels consumidors.

Per a les noves propostes es té en compte un informe de la Comissió publicat el 26 de gener de 2018 va concloure que les mesures de compensació i la implementació de salvaguardes contra els abusos potencials encara no estan implementades amb solidesa en la UE, malgrat les propostes de la Comissió de 2013 en aquesta matèria. El nou acord serà uns altres dels esforços de la Comissió per afermar un espai de justícia i drets fonamentals basat en la confiança mútua.

Puede consultar la noticia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías