Actualitat Notícies

La despesa en restauració creix més que el consum domèstic
La despesa en restauració creix més que el consum domèstic

La despesa en restauració ha augmentat en els últims quatre anys un 3,4%, evolució que se situa per sobre de l'avanç del consum domèstic, d'un 1,6%, segons un estudi realitzat per Kantar Worldpanel, a partir d'una mostra de 177.000 llars de diversos països, entre els quals es troba Espanya.

Respecte a l'alimentació fora de la llar, el decreixement en la despesa en alimentació, i l'augment realitzat en hostaleria, s'atribueix a l'augment de la renda familiar i a la tendència cap al consum fàcil, en haver-hi menys temps per a cuinar.

Pel que es refereix al consum d'alimentació tant dins com fóra de la llar s'assenyalen com a principals tendències a tenir en compte en els pròxims anys, l'augment de la població, el seu envelliment, més persones que viuen soles, major poder adquisitiu, una major aposta pels productes locals, pels productes saludables, un consumidor més lligat a les noves tecnologies, i, en general, amb poc temps disponible.

Respecte a la tendència a una alimentació més saludable, els greixos continguts en els aliments lideren la preocupació dels ciutadans, segons dades d'abril de 2017. En concret, a un 74% dels consumidors els preocupa la presència de greixos saturats en el que mengen, i a un 70% si contenen oli de palmell en particular. Per darrere, amb un 59%, se situen els conservants, i a més distancia el sucre (46%) i la sal (44%).

En general s'observa una major aposta dels consumidors per l'opció “veggie”, amb un avanç en les vendes de fruites i verdures que ha passat del 13,3% de 2014, al 24,1% en 2017.

En el cas dels aliments orgànics, l'estudi assenyala que a Espanya només representa el 2,1% del total d'aliments frescos, però ha tingut un fort creixement des de 2014, d'un 26%.

Puede consultar la noticia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías