Actualitat Notícies

La indústria alimentària advoca per conscienciar al consumidor per evitar el desaprofitament de menjar

Així ho ha va defensar ahir el director general de la Federació Espanyola d'Indústria de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Maurici García de Quevedo, qui durant una intervenció en el Senat també ha demanat a les autoritats elaborar “una definició clara i unificada” del que s'entén per desaprofitament, ja que actualment no la hi ha.

Aquest seria el punt de partida a partir del com “desenvolupar una metodologia harmonitzada que permeti obtenir dades reals, fiables, comparables i representatius“, segons ha explicat la patronal en un comunicat en el qual resumeix el contingut del seu discurs.

La ponència del representant de FIAB davant la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el Senat s'emmarca dins de les compareixences convocades per aquest organisme per conèixer la posició de les diferents baules de la cadena alimentària -agricultors, indústria, distribució, restauració i consumidor- sobre les mesures a prendre enfront del desaprofitament.

Espanya és el setè país de la UE que més aliments tira a les escombraries, amb 7,7 milions de tones a l'any, i per combatre-ho ja es debat al Parlament una proposició de llei (trucada del Bon Samaritano).

Les llars, capdavanteres en desaprofitament

D'acord amb les dades del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, el 42 % del desaprofitament de menjar es produeix en les llars, el 39 % en la indústria, el 14 % en la restauració i el 5 % en la distribució.

Des de la FIAB han incidit en la importància de les campanyes de sensibilització dirigides al consumidor amb l'objectiu que aquest tingui en compte les dates de caducitat i de consum preferent per ajustar la seva compra i evitar tirar menjar a les escombraries.

En aquest sentit, han recalcat que la decisió d'establir aquestes dates es basa “en criteris objectius i científics” per garantir la seguretat alimentària.

Maurici García de Quevedo ha recordat també que combatre el desaprofitament suposa un desafiament “global” que afecta “a tots els nivells i baules de la cadena“, per la qual cosa fa falta “un canvi d'actitud de tots els actors” per gestionar els recursos de forma més sostenible i eficient.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías