Actualitat Notícies

La intenció d’estalvi del consumidor aconsegueix màxims històrics
La intenció d’estalvi del consumidor aconsegueix màxims històrics

La intenció d'estalvi dels consumidors espanyols es troba al punt més alt des de fa tres anys. Aquesta és la conclusió que es desprèn de l'últim estudi del mes d'agost elaborat per l'Observatori Cetelem, en el qual un 41,6% dels enquestats manifesta la intenció de contenir les seves despeses de cara a la denominada costa de setembre i als mesos posteriors compresos com a difícils després del desemborsament extra suportat durant el període estival.

Més enllà, aquesta xifra suposa un increment del 2,6% respecte al mes anterior, i del 9,8 en comparació de l'any passat, a més de ser el nivell més alt d'intenció d'estalvi des que s'elabora l'informe (novembre de 2014 amb el 23,4%). 

Intenció contra realitat 

No obstant això, una constant que ve llançant l'informe mensual de Cetelem és la distància entre la previsió inicial d'estalvi i el seu posterior compliment. En aquest sentit, un 41,9% dels espanyols afirmen haver estalviat en el vuitè mes de l'any enfront del 44,2% que ho va fer en el mes anterior, la qual cosa significa una disminució de 2,4 punts percentuals.

No en va, en comparació del mateix període del passat exercici, els consumidors que finalment van estalviar en les seves despeses creix un 2,3%. cal ressenyar en aquest punt, que aquesta situació es va reproduir des de l'anterior informe de Cetelem, que va concloure que les intencions prèvies de gastar menys el passat estiu respecte al de 2016 al final no es van complir.

En un altre plànol, l'estudi realitzat amb un total d'1.000 enquestes, assenyala que els consumidors espanyols segueixen sent optimistes sobre la situació general del país i la seva personal. Concretament, la conjuntura general del país rep una puntuació de 5,34 sobre 10 mentre que la individual dels ciutadans és de 6,27. Això suposa que el passat mes d'agost la diferència entre aquests barems s'ampliés lleugerament, fins als 0,98 punts. També resulta cridaner que la nota atorgada pels enquestats majors de 55 anys és superior a la de la mitjana (5,6 punts enfront dels 5,3 punts de mitjana). En comparació d'agost de 2016, la situació general d'Espanya millora notablement, des dels 4,76 punts fins als 5,34 d'aquest any, significant un alça de 0,58 punts.

De cara al futur 

A més, els qui consideren que la situació del país millorarà en els propers dotze mesos (33,2%) és 14,5 punts percentuals major que fa un any, mentre aquells que pensen en un empitjorament de la perspectiva cau en 7,2 punts percentuals respecte a 2016.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías