Actualitat Notícies

La veu del consumidor en 2023: les dificultats s'agreugen amb la inflació
La veu del consumidor en 2023: les dificultats s'agreugen amb la inflació

Els consumidors viuen aquest dimecres, Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, amb més dificultats i problemes que l'any passat perquè 's'han agreujat', segons el Consell de Consumidors i Usuaris (CCU), l'òrgan que reuneix les associacions més representatives en aquest àmbit.

Això és el que manté aquest òrgan consultiu de l'Administració General de l'Estat en matèria de protecció dels consumidors i usuaris en el manifest que publica amb motiu d'aquesta celebració.

Les persones consumidores, segons el Consell, 'estan patint profundament' pel 'entorn inflacionista generalitzat i intens', especialment pels preus de l'energia, la cistella de la compra i els tipus d'interessos de les hipoteques, que 'estan afectant principalment pel cap alt vulnerables'.

El preu dels aliments està creant desigualtat i això, en la seua opinió, exigeix adoptar una sèrie de mesures:

- Fixar un IVA 0% per als aliments de primera necessitat amb un perfil nutricional més saludable.

- Establir un IVA *superreducido del 4% per a altres aliments bàsics.

- Augmentar els mínims personals i familiars del contribuent en l'IRPF, que corresponen a la part de la base liquidable que, per destinar-se a satisfer les seues necessitats bàsiques personals i familiars.

- Prendre mesures urgents d'ajuda als més vulnerables: ha d'activar-se ja un sistema de xecs d'aliments per a les famílies vulnerables, especialment aquelles amb menors a càrrec.

- La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (*CNMC) ha d'adoptar un paper més proactiu en el seguiment dels preus.

El Consell no oblida algunes de les mesures que ha adoptat el Govern per a fer front a aquesta situació, però considera que segueixen sense resoldre's altres mancances.

Entre elles, la falta d'atenció a la ciutadania de manera presencial per part de les administracions públiques, que al seu judici 'mantenen injustificadament aquesta situació pròpia de la pandèmia' i que dificulta la tramitació dels procediments i la resolució de problemes.

També considera urgent aprovar el projecte de llei d'accions de representació per a la protecció dels interessos col·lectius dels consumidors; fomentar la participació de les associacions de consumidors; defensar la justícia social, i desenvolupar polítiques d'inclusió que no vulneren els drets dels consumidors en l'entorn digital.

En aquest 15 de març, algunes associacions de consumidors eixiran al carrer i oferiran rodes de premsa amb els missatges que volen traslladar al Govern, de cara a més a l'any electoral que s'aveïna, com el farà l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

FACUA-Consumidors en Acció dedicarà la commemoració a denunciar els creixents abusos als usuaris a través d'ofertes enganyoses, contractes fraudulents o factures unflades i plantejarà les seues reivindicacions en 18 ciutats.

La Confederació de Consumidors i Usuaris (*CECU) ja ha demanat que es reforme el sistema energètic per a acabar amb les pujades de preu incontrolades, una reforma en la qual les energies renovables han de ser fonamentals per a fer més predictibles, estables i justos els preus de l'energia.

L'associació de consumidors financers *Adicae també demanarà al carrer que s'aproven aquest any cinc normes: la creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer, la nova regulació de les accions col·lectives, la llei de serveis d'atenció al client i el projecte de reial decret que regula el propi Registre d'Associacions de Consumidors.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías