Actualitat Notícies

Les reclamaciones per les factures elèctriques i de gas superen ja les de telefonia

La telefonia mòbil ha mantingut durant anys l'hegemonia en les reclamacions d'usuaris en l'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor (OMIC), però en el primer semestre d'aquest any ha estat desbancada per la facturació relacionada amb subministraments de serveis com a electricitat i gas a causa de la liberalització dels mercats. La regidor de Consum, María del Carmen Ruiz, explica que els canvis de comercializadora, altes sense consentiment i terminis de desistiment, han centrat les reclamacions dels usuaris. L'edil aconsella no signar contracte algun sense una anàlisi prèvia i consideració de l'oferta, comprovar les factures, que les lectures siguin correctes i racionalitzar el consum.

Al llarg dels sis primers mesos de l'any, l'OMIC va rebre 830 reclamacions, un 17% més que en el mateix període de l'any anterior i 4.400 consultes, un 25% més. Ruiz destaca que, de forma global, els lorquinos atesos han aconseguit recuperar 92.000 euros perquè el 90% de les queixes plantejades s'han resolt a favor de l'usuari, «gràcies a la labor mediadora de l'oficina després d'analitzar i estudiar cada reclamació», va dir.

Els problemes amb la telefonia s'han mantingut com en anys anteriors i han estat relacionats amb altes i baixes, portabilitats, períodes de permanència i tarificació addicional, així com amb la descàrrega d'aplicacions mòbils. Per evitar aquestes incidències, la regidor recomana no precipitar-se en canviar d'operadora, estudiar bé les ofertes, guardar sempre contractes i publicitat i desconfiar de les ofertes sorprenents.

Problemes amb els bancs

Ruiz detalla que els problemes amb els serveis financers van representar una tendència ascendent, superant les 160 reclamacions. En els primers mesos de l'any van tenir a veure amb les clàusules solc de préstecs hipotecaris, comissions de manteniment de comptes bancaris, devolucions de càrrecs i problemes amb caixers automàtics.

Encuanto a les assegurances, les reclamacions i consultes dels usuaris van estar relacionades amb baixes de pòlissa i modificació i incompliment de les condicions subscrites.Les vendes a domicili, per telèfon i internet van protagonitzar 105 de les queixes presentades. Ruiz aconsella veure les nostres possibilitats econòmiques abans de comprar, examinar el producte i no fiar-nos de les gangues.

Les reclamacions dels ciutadans no resoltes es remeten als organismes competents o a la Junta Arbitral de consum, una via gratuïta i extrajudicial. En el primer semestre s'han celebrat 34.

 

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías