Actualitat Notícies

OCU adverteix de la generalització del consum de suplements alimentosos
OCU adverteix de la generalització del consum de suplements alimentosos

Un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assenyala que el 30 % dels consumidors pren en l'actualitat algun tipus de suplement alimentós. L'enquesta realitzada a més d'1.200 persones d'entre 18 i 74 anys analitza els hàbits d'alimentació de les persones que els consumeixen, amb l'objectiu d'esbrinar si està justificat recórrer a els suplements per a completar l'alimentació.

De les respostes proporcionades pels enquestats es dedueix que el 30 % dels consumidors pren en l'actualitat suplements alimentosos. El calci és el suplement més consumit (9 % dels espanyols), li segueixen els àcids grassos omega 3, els minerals magnesi-potassi, la vitamina D, i els complexos multivitamínicos, tots en un percentatge similar, el 8 %.

OCU assenyala que es tracta d'una tendència en augment, doncs de les dades de l'estudi es desprèn una correlació entre la preocupació pels riscos de mantenir una dieta no equilibrada, cada vegada major entre els consumidors, i la ingesta de suplements alimentosos. No obstant açò, adverteix de l'il·lògic que resulta el seu consum en la majoria de casos.

Les persones que, per exemple, prenen magnesi tenen un consum major de productes rics en aquest mineral (cereals integrals i fruita seca) que la població en general. El mateix ocorre amb el calci i el ferro; precisament els que prenen aquests suplements consumeixen de forma habitual productes rics en calci (llet i derivats) i en ferro, fonamentalment carn.

Para OCU, aquestes dades posen de manifest que hi ha persones que es preocupen massa pel seu estat de salut, fins al punt de recórrer a suplements alimentosos, a pesar que obtenen els nutrients necessaris per a una bona salut de fonts naturals, per la qual cosa si escau resulten totalment innecessaris.

Una altra de les situacions que reflecteix l'enquesta és el consum de suplements que es poden evitar simplement prenent més quantitat d'aliments rics en algun nutrient. És el cas de la vitamina C. Les persones que consumeixen suplements de vitamina C tenen un consum baix de fruites i verdures, els aliments que en major proporció la contenen. Un senzill canvi en la dieta augmentant el consum de fruites i verdures fa evitable aquests suplements.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías