Actualitat Notícies

L’OCU dóna una sèrie de consells davant les rebaixes, quan "es retallen els preus però no els drets" del consumidor

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha difós el seu particular 'decàleg de rebaixes', amb 10 recomanacions per als consumidors amb consells a tenir en compte abans de sortir de compres per no consumir més del necessari, aprofitar els preus i no renunciar a cap dret doncs, com subratlla, en aquest període "es retallen els preus, però no els drets" dels ciutadans.

Així, l'OCU indica que, per treure el major partit a les rebaixes, el consumidor ha de fer llistes del que es necessita, pensant en el que fa falta per evitar compres impulsives; i saber que la normativa indica que els productes han d'haver format part de l'oferta habitual de l'establiment durant almenys un mes i que la seva qualitat no pot ser diferent a la qual tenien abans d'estar rebaixats.

També aconsella comprovar que els objectes rebaixats mantenen el seu preu original al costat del rebaixat, o bé que s'indiqui de forma clara el percentatge del descompte; i saber que, encara que en alguns comerços s'estableixen unes condicions especials per a les compres en període de rebaixes (sobre les devolucions, l'acceptació del pagament amb targeta, etc) això està permès, però que aquestes condicions han d'estar clarament indicades i en un lloc visible per al consumidor.

Així mateix, demana conservar el tiquet o factura simplificada de les compres ja que, si es perd, es perd també el dret a canviar, retornar o reclamar després de la compra; i insta a conèixer que el servei postvenda i l'aplicació de la garantia són iguals durant les rebaixes o fora d'aquest període, a més de tenir clar que, davant qualsevol problema durant les rebaixes, s'ha d'actuar igual que a qualsevol altre moment.

Per això, recomana als ciutadans que, si no aconsegueixen arribar a un acord amistós, han de sol·licitar la fulla de reclamacions i plasmar la queixa en ella. És obligatori que tots els establiments comptin amb fulles de reclamacions a la disposició dels seus clients.

Finalment, indica que, en tant que sigui possible, cal triar establiments adherits al sistema arbitral de consum, que ofereixen més garanties al consumidor (en cas de desacord es prestaran a resoldre les seves diferències amb el client d'una manera ràpida i gratuïta); i si el problema persisteix, mai callar i conformar-se, doncs s'ha de reclamar.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías