Actualitat Notícies

OCU sol·licita a Ryanair que flexibilitze la seua política de cancel·lació davant la situació de Marràqueix
OCU sol·licita a Ryanair que flexibilitze la seua política de cancel·lació davant la situació de Marràqueix

OCU considera que s'està produint un perjudici greu als consumidors que es veuen obligats a assumir les conseqüències econòmiques d'una situació de la qual no són responsables.

OCU ja havia sol·licitat que les cancel·lacions dels vols a Marràqueix es consideren cas de força major.

L'Organització de Consumidors d'Usuaris (OCU), s'ha dirigit a Ryanair perquè tinga en compte la situació dels viatgers afectats que tinguen un viatge o vol programat a o des de la regió afectada pel terratrémol del passat 8 de setembre que ha deixat desolada la regió de Marràqueix.

OCU ha sol·licitat a la companyia irlandesa que flexibilitze la seua política de cancel·lacions i no abuse d'aquesta situació extraordinària per a cobrar uns imports desorbitats pel canvi de vol.

Per a OCU la por insuperable de molts usuaris i el fet que tant els propis hotels o els proveïdors d'altres serveis com els organitzadors d'excursions estiguen cancel·lant d'ofici (segons indiquen els socis d'OCU) és una raó més que suficient per a cancel·lar per raó de força major les reserves efectuades.

No es tracta d'una cancel·lació voluntària, sinó una decisió motivada per la incertesa sobre les conseqüències personals i econòmiques que pot tindre ara mateix viatjar a aqueixa regió del Marroc. Per això, OCU considera que s'està produint un perjudici greu als consumidors que es veuen obligats a assumir les conseqüències econòmiques d'una situació de la qual no són responsables.

Per tot això, OCU s'ha dirigit a Ryanair per a sol·licitar a la companyia que cessament de manera immediata aquesta pràctica comercial abusiva. En cas que Ryanair faça cas omís a les peticions d'OCU, es procedirà a donar trasllat a la Direcció General de Consum perquè investigue i en el seu cas sancione les infraccions que en el seu cas detecte.

Aquesta informació ha sigut elaborada per un equip d'enginyers, economistes, advocats, estadístics, editors i dissenyadors d'OCU que, en col·laboració amb laboratoris independents, analitzen des de 1975 els principals productes i serveis de consum. El seu treball se sustenta en els principis d'estalvi, qualitat, eficiència i sostenibilitat, però sobretot en la independència que li proporcionen les seues més de 190.000 socis actius.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías