Actualitat Notícies

Quina és l'hora punta de les compres online?
Quina és l'hora punta de les compres online?

El consumidor espanyol navega per la xarxa més hores de les quals dorm. Deu hores passem connectats al dia, enfront de les 7 que invertim en el descans nocturn. Per a les marques i empreses aquest període de connexió és un filó: durant el temps que passem connectats, les publicitats i anuncis per a comprar un producte o un altre se succeeixen.

La temptació és quasi perpètua encara que la compra online té la seua pròpia hora punta. Entre les sis de la vesprada i les 10 de la nit, durant els nostres temps morts, quan estem en el cotxe o en el metre de casa al treball o viceversa. Aquests són els trams calents, segons un estudi realitzat per la consultora Nielsen sobre el consumidor digital

Un de cada quatre espanyols està en la xarxa entre les sis i les 10 de la nit comprant alguna cosa o informant-se per a fer-ho. Només un 16% prefereix fer les seues compres en internet al matí.

Pel que fa als dispositius que usem per a comprar, el telèfon mòbil és el favorit. Nou de cada 10 consumidors es connecta diàriament a través del seu *smartphone i un 74% ho fa amb l'ordinador portàtil.

Des del treball

Hi ha altres moments clau per a les compres online. Les estones que invertim a desplaçar-nos, i que considerem "temps morts", són idonis per a navegar i fer aqueixes compres amb el mòbil que no podem fer desplaçant-nos físicament.

Tres de cada deu espanyols es fiquen en la xarxa de camí al seu lloc de treball o al centre d'estudis, aprofitant en molts casos l'ús del transport públic.

Un altre tram concorregut en la xarxa és durant la jornada laboral. Quasi la meitat dels espanyols es connecten a internet en algun moment en el treball. Un 46% busseja, al marge de les seues obligacions, a través de l'ordinador o agafa el mòbil per a assumptes extralaborales.

És a la vesprada quan, segons els experts, les compres online fan aparició. Al matí bussegem. A la vesprada és quan executem. Les tendes virtuals s'omplen a mesura que passen les hores. Entre les tres i les sis de la vesprada, un 19,4% usa Internet com a canal de compra. Entre les sis i les deu el percentatge augmenta fins al 25,8%.

Segons Maira Barcellos, responsable de mesurament online de Nielsen, no entendre la vida digital del consumidor "és no entendre la seua vida. Són molts euros que es perden i el risc és incremental a mesura que augmenten els dispositius i els canals. D'ací la importància d'aquesta fotografia del consumidor digital, de saber com, quan, on i para què es connecta", assenyala.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías