Actualitat Notícies

Rebaixes de gener 2018: 10 coses que no has d’oblidar

Es veuran rebaixes agressives i preus molt baixos probablement, que ens temptaran a entrar i comprar articles que pot ser que siguin una bona oportunitat perquè els necessitem o bé per la seva qualitat, i perquè en altres circumstàncies no podríem accedir a ells. Siga com siga, si volem aprofitar-nos d'aquestes súper rebaixes que ja estan aquí, hi ha deu punts que no hem d'oblidar relatius als nostres drets.

1. El local ha d'assenyalar en l'entrada que està en rebaixes

Si hi ha rebaixes dins, ha d'indicar-se fos clarament. És la garantia d'un procés que compleix amb la norma i no val això que de sotamà ens ofereixin alguna peça en rebaixa. Poden fer-ho, però no s'acollirà a la normativa de les rebaixes si no a les de la resta de la temporada.

2. Dins s'ha d'indicar clarament el que està rebaixat

En un mateix local pot haver-hi productes rebaixats i uns altres que no, per exemple de la temporada següent i noves col·leccions. El comerç té l'obligació de distingir i assenyalar clarament el que està en rebaixes del que no, amb cartells ben visibles que no ens indueixin a una confusió que no s'aclarirà fins que estiguem enfront de la caixa.

3. S'ha de mostrar visiblement el percentatge rebaixat

En efecte, sobre cada producte o bloc de productes rebaixats, s'ha d'indicar el percentatge de rebaixa que tenen sobre el preu original: si és un 20%, un 30%, un 50%, etc. A més s'han de delimitar físicament els productes que s'acullen a cada cartell, per facilitar l'elecció del comprador.

4. En l'etiqueta han d'aparèixer del primer a l'últim preu

No val allò de posar el preu rebaixat sobre la xifra de l'original, de manera que no es pugui comprovar si la rebaixa coincideix amb l'anunciat. Tota l'evolució del preu i les seves successives rebaixes han de figurar clarament en l'etiqueta perquè fem els nostres càlculs.

5. Tenim dret a factura de compra

En efecte, ens han de donar, com sempre, el tiquet de compra per un producte rebaixat, de manera que puguem després reclamar, desgravar-ho, etc. No ens poden venir amb l'argument que en rebaixes no es donen factures.

6. El comerç no està obligat a deixar-nos pagar amb targeta

Hem de tenir clar que en rebaixes és possible que un comerç que normalment accepta targeta, no apliqui aquesta norma als productes rebaixats. Estan en el seu dret, però han d'informar-nos de manera explícita sobre aquesta política o bé en les etiquetes o en l'entrada de l'establiment.

7. Solament podrem retornar el comprat en rebaixes si està trencat, tacat o és defectuós

Sol en aquests casos el comerç està obligat a acceptar-nos una devolució sempre que la compra hagi estat física. Si s'ha fet per internet, el termini de devolució és de 14 dies si així s'indica en el procés de compra i de 12 mesos si no es va indicar adequadament. En la resta de casos, s'aplica la mateixa política que en les compres normals: hi ha establiments que accepten devolucions i uns altres que no. El millor és informar-nos abans de pagar.

8. Poden donar-nos vals de compra en lloc de retornar-nos els diners

Molts comerços accepten les devolucions però no retornen els diners sinó que donen vals. Estan en el seu dret sempre que el val sigui equivalent al preu pagat pel producte. No obstant això, si se segueix aquesta política ha d'indicar-se en alguna zona del local de manera ben visible o en les etiquetes. Si no és així, tenim dret a reclamar. De nou, preguntar abans de pagar és el millor consell.

9. Poden vendre'ns peces defectuoses si ho indiquen

Poden haver-hi un prestatge per a peces defectuoses, amb tares o taques a preus molt baixos, però ha d'indicar-se clarament del tipus de gènere que es tracta. També especificar-se que en aquestes peces no s'aplica la llei sobre devolucions, ja que es va avisar de l'estat del producte amb anterioritat a la seva compra.

10. Els productes rebaixats gaudeixen dels mateixes garanties que els de temporada

En efecte, un producte és un producte acollit a la Llei General per a la Defensa dels Consumodores i Usuaris, tant en temporada de rebaixes com en la normal. Per tant, un producte rebaixat tindrà la mateixa garantia i el mateix dret al servei de post venda que qualsevol un altre.

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías