Actualitat Notícies

Retirat test d'antígens COVID-19
Retirat test d'antígens COVID-19

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha retirat del mercat d'un conegut test d'antígens per a la detecció de COVID-19 en detectar-se la seua contaminació amb un bacteri.

Producte contaminat

AEMPS, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, ha informat que es deixava de vendre el test d'antígens *Rapid COVID-19 *Antigen Test *Colloidal Gold, que consisteix en una prova de saliva.

Quin és el problema?

S'ha detectat la presència del bacteri Pseudomonas *aeruginosa en diversos lots d'aquest producte. El bacteri es troba en la solució d'extracció d'aquests test d'antígens per a autodiagnòstic.

Inicialment es va localitzar el problema en tres lots d'aquest test ràpid amb or col·loidal, els lots 2022012001, 2022011301 i 202201150, i ara l'alerta s'ha ampliat a un nou lot 2022012101.

Quin és el producte afectat?

Es tracta d'un dels test autoritzats de venda en *farmacios, en concret el test d'antígens *Rapid COVID-19 *Antigen Test (*Colloidal Gold), en castellà *Covid19: Prova Ràpida d'Antigen (Or Col·loidal)

La referència és A606201.

El fabricant és *Anbio *Biotechnology (*Xiamen), una companyia xinesa.

Aquest producte s'ha distribuït al nostre país per diverses empreses: *Longstar Projectes, S.R.L., *Bolton *Europe S.L., Grup *Ero Europa S.L. i Aleu *Medical S.L.

Què fer?

Davant aquesta situació, la *AEMPS ha decidit deixar de comercialitzar aquest producte a Espanya, així com retirar del mercat espanyol tots els lots del producte en qüestió. A més de la retirada, l'Agència ha fet una crida a les oficines de farmàcia perquè comproven si disposen d'unitats d'aquest producte i si és així, deixen de vendre-les.

En cas que com a consumidor tingues a casa un d'aquests test, verifica si és o no de la marca contaminada i si és així no ho uses.

Quin és el risc?

La contaminació per Pseudomonas *aeruginosa pot resultar perillosa en individus amb el sistema immune compromés: malalts, ancians... Davant el possible perill, si has de fer-te un test d'antígens opta per altres productes que oferisquen garanties.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías