Actualitat Notícies

Seguretat davant Halloween: Consum immobilitza disfresses i accessoris perillosos
Seguretat davant Halloween: Consum immobilitza disfresses i accessoris perillosos

La direcció general de Consum ha intensificat en les últimes setmanes les inspeccions amb motiu de la festa d'Halloween i ha realitzat 93 actuacions en una vintena d'establiments de Balears, on ha immobilitzat 787 productes perillosos com a perruques, disfresses o complements.

A través d'un comunicat, Consum ha ofert als consumidors diverses recomanacions per festejar Halloween de manera segura i, al mateix temps, amb un consum responsable.

Es recorda que cal adquirir productes que, sempre que es compleixin les instruccions d'ús i els advertiments assenyalats, no impliquin un risc per a la salut i la seguretat dels consumidors.

La compra de disfresses i d'accessoris ha de fer-se amb els mateixos estàndards de qualitat i seguretat que s'exigeixen per a qualsevol altre producte, amb independència que només s'utilitzin un parell de dies.

S'han d'adquirir les disfresses, caretes i similars sempre tenint en compte l'edat del nen. Les disfresses infantils es consideren joguines i, per tant, han de ser adequats a l'edat del nen. Si són per a un menor de 14 anys, ha d'indicar els advertiments de seguretat.

Si són per a un menor de 7 anys, no pot portar cordes ni cordons a la zona del coll i, si són para més de 7 anys, els cordons no poden ser superiors a 7,5 centímetres de longitud. Cal comprovar que els complements (arcs amb fletxes, pistoles, diademes, etcètera) no tenen parts punxegudes, ni peces petites que puguin desprendre's i que impliquin risc d'asfíxia.

Les màscares han de tenir orificis de ventilació suficients que evitin l'asfíxia i han de ser adequades per a la grandària i l'edat de les persones que les emprin. Han de ser resistents al foc, igual que les perruques.

Les lents de contacte cosmètiques han de comprar-se en un establiment autoritzat, mai en mercats, ni per Internet ni tendes no autoritzades en les quals no hi ha cap tipus de garantia sanitària. Les ha de prescriure un òptic-optometrista ja que han de complir amb els mateixos requisits que les lents de contacte correctores.

Recomanacions 

Cal vigilar que l'etiquetatge indiqui com a mínim el nom del producte, el del fabricador o importador, amb l'adreça inclosa, la data mínima de caducitat, el nombre de lot i els components.

Abans d'adquirir un producte, s'ha de comprovar que té l'etiquetatge que correspon. En cas que el producte pugui ser inflamable, ha de constar l'advertiment "mantingui-ho allunyat del foc". En aquest cas, és important anar amb compte amb el foc i les fonts de calor. Les disfresses, les perruques i les màscares han d'estar fabricades amb materials no inflamables o de baixa combustió.

Quant als aparells de pirotècnia (bengales, bombetes, petards, etcètera), s'ha de tenir en compte que només es poden vendre en establiments autoritzats.

Cal sol·licitar sempre i conservar les factures o rebuts de compra perquè són la garantia i es poden necessitar en cas de reclamació. L'establiment no té l'obligació d'acceptar canvis si el producte està en perfecte estat, per la qual cosa és necessari informar-se abans sobre la política de canvis. Totes les empreses han de disposar de fulles de reclamació. Finalment, Consum recorda que sempre és una garantia comprar en comerços adherits al sistema arbitral de consum.

Pot consultar la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías