Actualitat Notícies

Sucre bru, és més sa que el blanc?
Sucre bru, és més sa que el blanc?

En contenir vitamines, minerals i fibres, el sucre bru es ven com “més sa”. No obstant açò, les quantitats d'aquests nutrients són tan xicotetes que no podem considerar que siga més saludable que el sucre blanc. On si hi ha diferències és en el seu sabor, preu i etiquetatge: el sucre bru és més car i els productes que realment s'elaboren amb sucre sense refinar són els de“canya integral”.

Se sol cridar “sucre bru” al sucre sense refinar el color del qual és més fosc que el sucre blanc refinat. Encara que siga en quantitats ínfimes i irrellevants des del punt de vista nutricional, en contenir vitamines, minerals i fibra, el sucre bru es ven com “més sa”. Per tant, donada que la nova recomanació de sucre diàries establides per l'OMS és d'al voltant 25 *gr (per a una dieta de 2000 *kcal), no podem considerar en principi que el sucre bru siga més saludable que el blanc.

El sucre bru "de canya" no sempre és integral (sense refinar)

Dins del món dels sucres i edulcorants, hi ha molts que realment no són el que semblen. Una normativa de l'any 1998 (Reial decret 1261/1998), ja establia una clara definició del que és un sucre bru de canya, i diferència entre dos tipus: el sucre bru i el sucre bru integral. La diferència és clara:

El sucre bru és el resultat de barrejar sucre blanc (refinat) amb mels o melasses depurades de canya.

Sucre bru

El sucre bru integral s'obté directament dels sucs depurats de la canya de sucre.

Sucre bru de canya integral

Per tant, en aquest sentit tampoc podem considerar que el sucre bru siga més sa que el sucre blanc. El que sí podem és trobar xicotetes diferències quant a sabor o aromes, la qual cosa pot ser un motiu per a fer-nos decidir entre comprar un o un altre. A més, també cal tenir en compte el preu, sent el més econòmic el sucre blanc (procedent de la remolatxa sucrera) i el més car, el sucre bru de canya integral.

Igual que passa amb el sucre, també cal fixar-se en molts productes elaborats, com alguns iogurts, que s'etiqueten “amb sucre de canya”. Doncs bé, llevat que indiquen en la llista d'ingredients que és sucre bru de canya integral, no podem estar segurs que no siga simplement sucre blanquilla obtinguda de la canya en lloc de la tradicional remolatxa, en definitiva un sucre blanc refinat sense més.

Iogurts amb sucre de canya

L'excessiu consum de sucre és una de les causes del sobrepès o obesitat que pateixen més de la meitat de la població espanyola i que, en el cas dels xiquets, supera el 43%.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías