Actualitat Notícies

Targetes: cada vegada les usem més
Targetes: cada vegada les usem més

És un fet: els espanyols cada vegada tirem més de la targeta per a pagar. La utilitzem per a pagar les nostres compres i serveis, des d'imports mitjans i elevats, a pagaments de xicoteta quantia. Triar bé la teua targeta es tradueix en un estalvi segur, per això t'ajudem a encertar.

Ús imparable

El nombre de pagaments amb targeta no ha deixat de créixer a Espanya. Fins i tot en els pitjors moments de l'economia: segons les dades del Banc d'Espanya, en 2012, en plena crisi, els espanyols vam fer més de 2.250 milions d'operacions amb targeta, enfront dels 1.830 milions d'operacions que es van realitzar en 2007.

Amb la millora de la situació econòmica, l'ús de targeta va créixer de nou de manera imparable: en 2016 i en 2017 el nombre d'operacions va créixer al voltant del 13% cada any, i tot apunta al fet que en 2018 l'increment supere el 14% i se situe al voltant de 4.000 milions d'operacions.

I no solament és que s'usen més, sinó que hi ha més targetes: a la fi de 2018 a Espanya hi havia uns 84 milions de targetes en circulació, la qual cosa suposa un 20% més que en 2012.

Hi ha targetes… i targetes

Amb una targeta podem pagar sense necessitat de portar diners damunt, des d'un taxi, a la compra del supermercat, unes sabates, el cinema o un viatge… Totes compleixen aqueixa finalitat, però no totes les targetes són iguals.

 • Les targetes de dèbit, sempre associades a un compte, són un mitjà per a disposar dels fons depositats en aqueixos comptes corrents. Tant les disposicions en caixers automàtics com les compres es carreguen de manera immediata en el compte associat i el límit de fons ve establit pel saldo disponible en el compte.
 • Les targetes de crèdit ofereixen funcions addicionals, com ajornar els pagaments amb interessos, encara que el seu ús per a aquesta fi és desaconsellable, ja que el seu cost és molt elevat.

Compara costos i tria bé la teua targeta

La normativa de seguretat de pagaments amb targeta és comuna per a totes. Entre altres coses estableix un límit màxim de 50 euros de responsabilitat d'usuari per l'ús no autoritzat de targetes de pagament en els casos se sostracció, extraviament o apropiació indeguda de la targeta.

Com el grau de seguretat de totes les targetes és el mateix, el criteri per a triar una targeta ha de ser el seu cost.

 • En el mercat hi ha targetes sense comissions.
 • Moltes targetes ni tan sols exigeixen tindre un compte corrent, ja que permeten domiciliar els pagaments en el compte corrent habitual.
 • Fins i tot hi ha targetes que ofereixen avantatges addicionals als seus titulars.

Per això la millor opció és triar la targeta amb la qual pugues obtindre el màxim rendiment segons el teu perfil d'ús.

Pot consultar la noticia original ACI

Level AA conformance,
		      W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías