Actualitat Notícies

Tòxic en argila lleugera (tipus slime) de Tiger
Tòxic en argila lleugera (tipus slime) de Tiger

Safety Gate (abans *Rapex), el sistema europeu d'alertes ràpides de productes no alimentaris ha donat a conéixer una nova alerta,. En aquesta ocasió afecta a un producte destinat a públic infantil: el producte perillós és una argila per a modelar, tipus slime, de Flying Tiger, que ha de ser retirat de la venda per falta de seguretat química.

Quin és el problema?

Aquesta argila lleugera o de modelat tipus slime és perillosa perquè conté massa bor, que pot migrar als usuaris: segons adverteix el sistema europeu d'alertes, s'ha mesurat una migració de fins a 1.940 mg/kg. Aquests valors superen el que s'estableix en les normes, en concret en la Directiva sobre seguretat dels joguets i la norma europea EN 71-3, que especifica els requisits i mètodes de mesurament d'elements químics en joguets o components de joguets.

El bor és una substància tòxica i pot afectar l'organisme. En contacte amb la pell pot provocar lesions cutànies i una intoxicació per bor en cas d'ingestió accidental pot tindre greus efectes, immediats i a llarg termini, des de vòmits i diarrees i altres problemes gastrointestinals, a provocar agitació o feblesa, arrítmies, convulsions... A més se sap que la intoxicació per bor afecta a la salut reproductiva, perquè causa toxicitat testicular i problemes de fertilitat.

Quin és el producte afectat?

Es tracta dels gotets d'argila lleugera o pasta de modelar *autopolimerizable de colors (*slime), marca *Flying Tiger *Copenhagen, venut en els establiments Tiger.

El producte afectat, que té codi 3014809 i lot 238560 consisteix en 5 gotets de plàstic amb 35 g de pasta cadascun.

Què has de fer?

Aquest producte ha de retirar-se de la venda,

Des d'OCU ens hem posat en contacte amb Tiger demanant més informació. Per *precacución, si ho tens a casa, comprova el número de lot i no deixes que els xiquets l'utilitzen: retorna-ho a l'establiment perquè confirmen el lot afectat.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías